Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği MESAM, 14. Genel Kuruluna hazırlanırken müzik ve telif sektörünün iki önemli ismi Arif Sağ ve Orhan Gencebay birlik mesajı verdi.

MESAM'ın 19 Mart’ta yapılacak 14.Genel Kurulu öncesi, Orhan Gencebay ve Arif Sağ birlikte mücadele vurgusu yaptı. Arif Sağ; Gencebay’ın herkesin sevgisini kazanmış önemli bir değer ve MESAM'ı güçlendirecek önemli bir isim olduğuna dikkat çekti.

"MESAM SANATÇININ HAKKINI DAHA İYİ KORUYACAK"

Arif Sağ, “Öncelikle telifle ilgili tüm sorunlarımızı kendimizin çözmesi gerekiyor. Ben uzun zamandır MESAM’ı yekvücut olarak görmek istiyorum ve diyorum ki MESAM’ın içerisindeki bu büyük gücü omuz omuza vererek herkese gösterelim. Burada oluşturduğumuz güç birliği ile MESAM’ı daha da ileriye taşıyacağımızı düşünüyoruz" sözleriyle birlikteliğin önemine dikkat çekti.

Orhan Gencebay ise MESAM'ın tüm eser sahiplerinin geleceği olduğunu ifade ettiği konuşmasında "Aldığımız haklar, şuan sektörümüzü yaşatamıyor, yaşatması mümkün değil. Sektörün içindeki bütün duyarlı insanların ve yöneticilerin sektörün nerede olduğunu görmesi lazım. MESAM bu kurumların içinde adeta bir okuldur, çünkü ilk kurulan kurumdur. MESAM sanatçının geleceğidir” sözleriyle MESAM'ın varlığının önemine vurgu yaptı.

MESAM'da 2010 yılından bugüne Başkanlık görevini yürüten Arif Sağ, ekibiyle birlikte, uyum içinde çalışarak sadece son iki yıllık dönemde kurumu 5 milyon liranın üzerinde bir gelir fazlası ile yönettiklerini ifade etti.



MESAM 30 YAŞINDA

2016 yılı içinde 30. yaşını kutlayacak olan MESAM, 8.300 üyesiyle ülkemizde bulunan en büyük müzik meslek birliği olmasının yanında, alanında profesyonelleşmiş personeliyle de en köklü meslek birliği olma özelliğini de elinde tutuyor. Müzik eserlerinin sahipleri, üyesi oldukları meslek birlikleri MESAM aracılığıyla fikri mülkiyet haklarını koruma altına alıyor. MESAM, üyelerinin manevi ve mali haklarını 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında yurtiçi ve yurt dışı meslek birlikleriyle yaptığı anlaşmalarla dünya çapında koruyor.