Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki ''Sanatçılar Girişimi Buluşması'' etkinliğinde sanatçı Melike Demirağ tatsız bir olay yaşadı. Çok sayıda aydının katkı verdiği "Diktaya, korkuya, adaletsizliğe, sanat ve sanatçı düşmanlığına karşı büyük buluşma" başlığıyla yapılan etkinlik ulusalcı bir atmosfer içinde geçti.

Tarık Akan, Ataol Behramoğlu, Levent Kırca, Edip Akbayram ve Bedri Baykam gibi sanatçıların da katıldığı etkinlik kapsamında Melike Demirağ da sahneye çıktı ve şarkı söylerken slogan atılmamasını istedi. Ancak bu uyarıya rağmen bir grup, ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' şeklinde slogan attı. Demirağ da, ''Şarkı sırasında slogan istemediğimi belirtmiştim'' diyerek slogan atanlara tepki gösterdi. Yaptığı ikaz üzerine yuhalanan sanatçı Demirağ, sinirlenerek şarkısını yarıda kesti ve sahneyi terk etti.

Bu sırada bazı seyircilerin Demirağ'ı alkışlarla protestoya devam etmesi dikkati çekti.

Bir süre CHP ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganı yerine ''Mustafa Kemal'in yurttaşlarıyız'' sloganı atma yönünde bir karar almıştı. İşçi Partisi ve ona yakı Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ise bulunduğu ortamlarda ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganını atmaya çalışıyordu.

KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da etkinliğine katıldı. Sanatçıların bu etkinlikle bir ilke imza attığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Onlar, Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullardaki zorlukları gördüler ve bütün sanat insanlarına bir çağrı yaptılar.

'Korkuya karşı mücadele edelim, asla yılmayalım' dediler. Ayrıca 'Ferman padişahınsa ülke bizimdir' diyerek güzel bir slogan da üretmişler" diye konuştu.

Aydınları karanlığa ışık tutan ve bedel ödemekten korkmayan kişiler olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Atatürk, bizim ortak paydamızdır. O ortak paydada gösterdiği bir hedef var; Çağdaş uygarlık" dedi.