Fas'ın Nador şehrinde yapılan Uluslararası Maroc Nador Film Festivalinde yönetmenliğini Ömer Leventoğlu'nun yaptığı Fuat Kav'ın aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan ''Mavi Ring'' filmi iki ödül aldı.

Açlık grevinin35.ci günündeki devrimci tutukluların Eskişehir Cezaevi'nden Aydın Cezaevi'ne yaz sıcağında 15 saat süren işkence dolu yolculuğunu anlatan Fuat Kav'ın aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan, yönetmenliğini Ömer Leventoğlu’nun yaptığı ''Mavi Ring'' filmi Fas’ın Nador şehrinde yapılan Uluslararası Maroc Nador Film Festıvalinde iki ödül birden aldı.

Fas'ın Nador şehrinde yapılan uluslararası sinema festivalinde ''Mavi Ring'' filmi ile bir kez daha devlet aygıtının baskıcı sistemi sorgulandı. Katılımcıların büyük beğenisini kazanan ''Mavi Ring'', sınırsız ve sınıfsız bir dünya mücadelesini sinema estetiği ile anlatarak devrimcilerin ortak özlemini dile getirdi.

Festivalde toplam dört ödül için 11 filmin yarıştığı Nador İnternational Sinema Festivalinin bu yılki teması "ortak toplumsal bellek ve demokrasi'' idi. Mavi Ring filmi ödüllerin ikisini aldı. En iyi kadın oyuncu ödülünü Mavi Ring filminde doktor Pınar karakterini oynayan Ezgi Çelik aldı. 

Yönetmen Ömer Leventoğlu ödülleri Kemal Pir'e adadığını söyleyerek sürdürdüğü konuşmasında'' kimi zaman öyle güzel, öyle derin, öyle edebi, öylesine değerli ve öylesine estetik sözler duyarsınız ki, o sözün sizin için yaşamınıza değer kattığını fark edersiniz. Ben de Gümüşhaneli bir Türk gencinin, devrimcinin Kürdistan'a gelerek Kürtlerin devrim mücadelesine katılan Kemal Pir'in bir sözünün peşine düştüm, Fuat Kav tarafından yazılan Mavi Ring kitabını fırsat belledim ve anısına saygı gösterisi olsun diye bu film yapmaya giriştim. Kemal Pir'in ceberrut bir yargıç karşısında söylediği "biz yaşamı uğrunda ölecek kadar çok seviyoruz" sözünün, baskı ve şiddet karşısında direnmenin erdeminin etkisini dünyaya sinema yoluyla anlatmak istedim'' diyerek sözlerini bitirdi. Kemal Pir'in sözleri ise, salonda ayakta alkışlandı.