Demokrat Haber / Malatya /Sultan Kılıç

Malatya Valiliği’nin öncülüğünde geçen yıl ilki düzenlenen ve sinemaseverler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Malatya Uluslararası Film Festivali'nin ikincisi 18-24 Kasım 2011tarihlerinde düzenlenecek.

Malatya Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından düzenlenen 2. Malatya Uluslararası Film Festivali (MUFF) çerçevesinde festivalin amacı, ticari şansı olmayan kısa film yapımını özendirmek, ulusal kısa filme katkıda bulunacak yeni sinemacıları desteklemek olarak açıklanıyor.

Festivalde bu yıl ilk kez Ulusal Uzun Film Yarışması da yapılacak. Ulusal Uzun Film Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması için başvurular 16 Eylül 2011'e kadar alınabilecek.

Dünyanın dört bir yanından nitelikli yapımları seyirciyle buluşturmayı amaçlayan festivalde, filmlerin yanı sıra başka etkinlikler de yapılacak.

Festival süresince 80'i uzun olmak üzere, belgesel ve kısa filmlerle birlikte 150'ye yakın film sinemaseverlerle buluşacak. Gösterim programında 2011 yapımlarının yanında, usta sinemacıların son filmleri ve sinema dünyasının yeni keşfi genç yönetmenlerin ilk filmleri izleyiciyle buluşacak.

Sinemaseverler gösterimlerin sonrasında filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşilerde, akıllarında kalan soruları paylaşma ve cevaplarını alma imkânı da bulacak.

Festival film gösterimleri; atölyeler, sergiler, panel ve söyleşilerle dolu bir haftanın ardından 24 Kasım Perşembe gecesi ödül töreniyle sona erecek.