Tarafsız Bölge’ programında özelleştirme tartışmasına katılan tiyatrocular arasında 'sosyalizm' kavgası yaşandı

 

Başbakan Erdoğan'ın "Tiyatrolar özelleştirilecek" açıklamasından sonra Şehir Tiyatrolarında çıkan muhalif sesler bir kat daha arttı.

 

Ahmet Hakan Coşkun'un hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programının konusu ise Tiyatro ve özelleştirmeydi. Programın son bölümünde Ahmet Yenilmez'in "tiyatroda ideolojik ayrımlar yapılıyor" suçlamasına Orhan Alkaya'nın verdiği cevapsa Yenilmez'i çok sinirlendirdi.

 

Ahmet Yenilmez'in, "Seçimlerde yüzde 50 oy almış bir partiyi ve o iradeyi temsil edecek bir oyuncu kadrosu bulunamıyor." sözleri üzerine Ahmet Hakan stüdyodaki tiyatroculara "Siz hepiniz sosyalist misiniz?" sorusunu yöneltti. Bunun üzerine stüdyodaki ortam bir anda gerildi.

 

Ahmet Yenilmez'in "Siz ideolojik yaklaşıyorsunuz. Kendi görüşlerinizden olmayanı tiyatroya almıyorsunuz" suçlamasına Orhan Alkaya'nın cevabı çok sert oldu.

 

Orhan Alkaya'nın "Ben Ahmet Yenilmez'i tanımam. Kim olduğunu da bilmem. Gelmeden önce baktım da kendisi Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) aday olmuş. Bizim aramızda bir siyasi partiye üye olan kişi yok" demesi üzerine Ahmet Yenilmez sinirlerine hakim olmakta zorlandı.

 

Ahmet Yenilmez, "Bir sanatçının siyaset yapması çok mu abesle iştigal, Ben ideolojimden yana net tavır koyma cesaretini gösteriyorum. Siz de gösterin. Laf gevelemeyin" dedi.

 

Ahmet Yenilmez'in lafı gevelemeyin sözlerine oyuncu Levent Üzümcü "Lafı gevelemeyin" diyor. Ben şahsım adıma söylüyorum. Sosyalistim ve bununla gurur duyuyorum." diyerek tepki gösterirken Orhan Alkaya da "Ben de Sosyalistim. Bütün Türkiye biliyor" şeklinde konuştu.

 

Tansiyonun arttığını gören Ahmet Hakan, tiyatroda kadrolaşma iddialarını başka bir zaman tartıştırmak üzere programı kapattı.