CNN Türk’te, Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular, barış sürecine katkıda bulunması için oluşturulan Akil İnsanlar heyetinin üyelerinden Lale Mansur’u ağırladı.

Akdeniz bölgesinde görev yapacak "akil insanlar"dan olan Lale Mansur, heyette neler yapmak istediğini ve sürece yönelik beklentilerini Enver Aysever’e anlattı.

Herkesin kendi bölgesine gideceğini; oradaki STK'lara, üniversitelere ve daha bir çok gruba dağılarak süreci anlatacağını belirten Mansur, sonuç olarak da herkesin fikirlerinin ortaya çıktığı bir raporun ortaya çıkarılacağını söyledi.

'AKİL İNSAN' SEÇİLME NEDENİ

"Ben barış konusundaki bir çok deklarasyona bugüne dek zaten imza attım" diyen Mansur, "kendimi atanmış hissetmiyorum" dedi ve "Akil İnsan" seçilmesine neden olarak barışı destekleyen bildirilere imza atmasını gösterdi.

63 KİŞİNİN SADECE İKİ ORTAK NOKTASI VAR

63 kişiyi bir araya getiren iki ortak nokta olduğunu söyleyen Mansur, "Birincisi kanın durması ikincisi ise daha ileri bir demokrasi, başka hiçbir ortak noktamız yok," diye konuştu.

"BAHÇELİ ÇÖZÜMÜ İSTEMİYOR"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sürece güvenmediğini söyleyen Mansur, kendisine yönelik "enteresan filmlerde oynayan kadın" sözlerini ise, "Bir hakaret var, itibarsızlaştırmaya çalışıyor, çözümü istemiyor" diyerek açıkladı.  

Mansur; Aysever'in 'sürecin doğurabileceği sonuçlar karşısında gelen sorulara'; “Ben sosyolog değilim, konservatuar mezunuyum. Orta Doğu coğrafyası konusunda fikrim yok, bu sorularınızı başka konuğa saklamalısınız” diyerek yanıtladı.