Ergülen Toprak / New York / vivahiba.com

Amerika'da yaşayan Kürt kızı Helly Luv müzik hayatına hızlı bir başlangıç yaptı.

"Her şeyi göze al" adlı ilk albümünün ilk klibini yayınlayan Helly Luv, Rojavalı mültecilerin yaşadığı bir kampta molotof kokteyli, kaleşnikoflu gerillalar ve Kürdistan bayrakları ile birlikte çektiği klibi ile bir anda bütün dikkatleri üzerine çekti.

Klibini Youtube, Facebook ve Twitter'da yayınlayan Helly Luv'un takipçileri arasında ABD Başkanı Obama da var.

“HER ŞEYİ GÖZE AL”

Irak Kürdistan Bölgesi'nden Amerika'ya gelen ve Los Angeles'ta yaşayan Helly Luv, Amerika'nın müzik devlerinden G2 Music Group ile sözleşme imzalayarak ilk albümünü çıkardı. Helly Luv ilk klibini ise "Risk it all (Her şeyi göze al)" isimli hareketli şarkısına çekti.

Kürdistan'da çekilen klipte Kürt çocukları ve Kürt danslarının yanı sıra molotof kokteyli, kaleşnikoflu gerillalar ve Kürdistan bayrakları da yer alıyor.

ŞARKININ SÖZLERİ

Helly Luv’un klipte bol bol zılgıt çektiği şarkının İngilizce sözleri de klip kadar dikkat çekici:

"Hadi beni salıver

Bırak gideyim

Kafesi kırmam gerek

Sesin yükseldiğini hissediyorum

Şimdi burada sızlanıyorum

Duvarlar giderek ısınıyor

Bedenler her yerde

Hadi beni bırak

Daha fazla beklemek istemiyorum

Her şeyi göze alıyorum

Ama tek başıma başaramam

Legoyu devralıyoruz

Herkes, her yerde

Yallah, yallah!

Silahlar havaya kaldır

Silahlar havaya"

'SEVİNCİMDEN AĞLIYORUM'

Helly Luv, klibini ilk olarak Twitter ve Facebook hesabında yayınladı. ABD Başkanı Obama'nın da takipçileri arasında yer aladığı Helly Luv Twitter, Facebook ve Youtube'da klibini yayınlarken yazdığı notlarda "Sevinçten ağlıyorum" dedi ve şöyle devam etti:

"Aylar süren çalışmam nihayet bugün bitti ve bu albümü ortaya çıkardık. Bu videoyu daha fazla sevemez ve gurur duyamazdım. Rüyalarımın gerçekleşmesi için büyük mücadele verdim. Sevdiğiniz bir şey için neleri riske atarsanız ben de ona inandım. Bu videoyu yaparken ülkem ve onun bağımsızlığı için savaşmaktan asla vazgeçmeyen güçlü ve güzel Kürt halkımdan esinlendim. Hep birlikte bu rüya için mücadele edebiliriz. Hep birlikte bir olabiliriz. Hep birlikte tüm riskleri alabiliriz. Uzun yaşa Kürdistan!"

Helly Luv, teşekkür mesajında ise klibini çektiği kampta yaşayan Suriyeli mültecilere de yer verdi.

Helly Luv, aşağıda da yer alan Youtube'da yer alan röportajlarının birinde, "Daha dokuz aylıkken Kürdistan'dan ayrıldım. Önce İran'a sonra da Finlandiya'ya gittim ailemle. Ben 18 yaşımdayken Amerikan rüyasına inandığım için tek başıma Los Angeles'e geldim. Burada müzik hayatıma devam ettim" diyor.

RİSK İT ALL ADLI KLİBİ


HELLY'NİN KATILDIĞI BİR RADYO PROGRAMI