Kare Sanat Galerisi, 15 Ocak-28 Şubat 2014 tarihleri arasında 'Kırılma/The Break' isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.

Sergi, adını ve teorik alt yapısını, sanatın artık 'beş para etmez' olduğunu söyleyen ve çağdaş sanatı yerden yere vuran Fransız düşünür Jean Baudrillard'ın "postmodern kırılma" nitelendirmesinden alıyor.

BAUDRİLLARD'IN "ESTETİK İLLÜZYON"U

'Sanat dünyasının kurduğu komplo'dan söz eden ve günümüz sanatını sert bir dille bu yönlü eleştiren düşünürün referans gösterildiği 'Kırılma' sergisinde; yitip giden anlam, günümüzün ileri düzeyli teknolojisiyle altüst olan algılarımız ve Baudrillard'ın "estetik illüzyon" dediği şey gösteriliyor izleyiciye.

Gösterenle gösterilenin, üretimle tüketimin, doğayla insanın, modern olanla 'ilkel' olanın, anlamla anlamsızlığın karşılaştığı anda beliren o 'kırılma' durumu sergideki eserlerde somutlaşırken, izleyici de bu kırılmanın bir parçası oluveriyor. Eserle yüzleşen izleyici, bu yüzleşme esnasında bir taraf olmaktan kaçamıyor ve bu noktada da hesaplaşma başlıyor.

Yerini bir simülasyona bırakmayan, özündeki estetik illüzyonu koruyan eserlerin yer aldığı 'Kırılma' sergisindeki eserlerde, Baudrillard'ın bahsettiği türden bir 'gerçeği saklayan illüzyon' mevcut halde kendini saklayabiliyor.

Sadık Arı, Emin Mete Erdoğan, Erdal İnci, Ali Şentürk, Yuşa Yalçıntaş, Serkan Yüksel'in eserlerinin yer aldığı 'Kırılma' sergisi, 28 Şubat'a kadar ziyaretçilerini bekliyor… (Bianet)

* Kare Sanat Galerisi, Abdi İpekçi Cad. Ada Apt. No: 22/8 Nişantaşı-İstanbul