Aldırma Gönül, Elveda Meyhaneci, Yarım Kalan Aşk gibi şarkıların ünlü bestecisi Kerem Güney (73) kalp yetmezliğinden vefat etti.

Güney'in cenazesi yarın ikindi namazından sonra Bodrum Akyarlar Camii'nden kaldırılarak, Fener Mezarlığı'na defnedilecek.

Sanatçının oğlu Kerem Güney, sanatçı dostlarından Selami Şahin, Edip Akbayram gibi isimlerin kendisini aradığını söyleyerek "Babam annem Senan Güney'i çok severdi. Onun yanında olmak isterdi. Ona kavuştu" dedi.

Aldırma Gönül şarkısını yıllar boyu seslendiren Edip Akbayram da "Üzüntüm sonsuz. Kerem Güney'in Aldırma Gönül bestesi yıllarca Edip Akbayram ile özdeşleşmiş bir beste olarak klasikler arasına girdi. Bana da yorumcu olarak katkıları çok büyük oldu. Işıklar içinde yatsın' diye konuştu.

1939 doğumlu olan Ali Kerem Güney Örtem ilk plağını 1970 yılında çıkarmıştı.

ASIL İSMİ YAVUZ ÖRTEM

Güney için Naim Dilmener’in görüşleri şöyle:

'Elveda Meyhaneci' gibi, sonradan arabeskin baş yapıtlarından olacak bir şarkı ile ünlendiğinden, bir zaman sonra dört bir yanı saracak 'Aldırma Gönül'ü çıkarttığında çoğu insanın burun bükmesine sebep olmuştu. “O şarkıyı yapan biri şimdi bunu nasıl yapabilir?” diyordu herkes. Pek kimseler bilmezdi (hâlâ da pek bilinmez) ama 60’ların başlarında, 'Bunaltı' adlı bir dergi çıkarmış ve 'Asi gençlik lideri ve fikirsel öncü gençliğinin sesi' olarak ün yapmış biriydi o. Ama Kerem Güney ismiyle değil asıl ismiyle: Yavuz Örtem. İşte öyle biri 'Aldırma Gönül'ü de yapabilirdi pekala, 'Kıymayın Efendiler'i de. Arabesk ya da pop-arabesk yaparak kazandığı paraları hep, daha iyi yarınlara kılavuz teşkil edecek şarkıların yapılmasında/ yayımlanmasında kullandı. Günümüzde emsalinin bulunması zaten çok zor; ama o zamanlar dahi bulmak, kolay değildi. Mekanı gökyüzünün en manzaralı köşesi olsun.