Wall Street Journal gazetesinin Hamburg mahreçli haberinde, 30 yaşındaki başarılı oyuncu Sibel Kekilli ile yapılan mülakata yer verildi.

Haberde, dünyanın en önemli bağımsız film festivallerinden New York Tribeca Film Festivalinde geçen yıl ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülünü alan Kekilli'nin başrol oynadığı ve aynı festivalde ''En İyi Film'' ödülünü alan Feo Aladağ'ın yönettiği film 'Die Fremde/ Ayrılık'ın, bu ay sonunda ABD'de gösterime gireceği ve filmin, Almanya'nın Oscar'a aday filmi olduğu vurgulandı.

Haberde, Almanya'da Türk kökenine vurgu yapılmasından rahatsızlık duyan Kekilli'nin başrol oynadığı filmin Oscar'a aday olmasıyla, yine Almanya'da yaşayan bir Türk kızının hikayesini anlatan ünlü yönetmen Fatih Akın'ın filmi ''Duvara Karşı'' ile üne kavuşan Kekilli'nin yurt dışında bir kez daha ''Almanya'daki Türk kültürünün elçisi'' olacağı yorumu yapıldı.

'Ayrılık'ın Avusturya, Almanya, Hollanda, İsviçre ve Türkiye'de geçen yıl gösterildiğini hatırlatan gazete, Kekilli'nin, Almanya'da yaşayan Türk asıllı bir genç kızın namus cinayetine kurban gidişinin öyküsünü anlatan filmdeki rolüyle, Alman Film Akademisinden de ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülünü aldığı kaydedildi.
Kekilli'nin kendisiyle yapılan mülakatta, ''Kanada'ya yerleşen birinin birkaç yıl sonra kendisine Kanadalı diyebileceğini, ancak Almanya'da kendini ait hissetmenin zor olduğunu, ancak er ya da geç Almanya'daki yönetmenlerin bir oyuncunun kökeninin ne olduğuna bakmayacaklarına inandığını, bunun (kökenin) artık öneminin olmaması gerektiğini'' söylediği de belirtildi.

Kekilli'nin gazeteye Oscar kazanmayı hiçbir zaman hayal etmediğini, ancak ülkesine ödül getirmekten gurur duyacağını söylediği de kaydedilen haberde, Oscar'da yarışacak filmlerin listesinin bu ay sonunda açıklanacağı da duyuruldu.

ntvmsnbc