Gala gecesine ilgi oldukça fazla oldu. Geceye; Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Belediye Başkanı Serdar Atalay, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OYUNCULARA ALKIŞ

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen gala gösteriminde filmi izleyen vatandaşlar zaman zaman duygulu anlar yaşadı. İzleyenler, birçok sahnede oyuncuları alkışladı.

Filmin Yönetmeni Fahrettin Özdemir, açılış konuşmasında ayakta alkışlandı.

Özdemir, "İlk uzun metrajlı Zaza dilinde çekilen bu filmi çok zor uğraşlarla hazırladık. Yeri geldi hüzünlendik, yeri geldi eğlendik. Bu verdiğimiz emeğin karşılığını inşallah en kısa sürede alacağız. Bu filmde emeği geçen başta eski Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu'na ve tüm dostlarıma teşekkür ederim.'' dedi.

ZAZACA´YA KATKI SAĞLAMAK

Çekimler tamamlandığında, filmi uzun bir çalışma sonrasında hazırladıklarını belirten Yönetmen Fahrettin Özdemir, bütün karelerinin Bingöl´de çekildiğini ve oyuncularının da Bingöllü olduğunu ifade etmişti.

Zazaca film çekmelerinin amacının Zazaca´ya katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Özdemir, "Daha öncelerde Zazaca film çekilemiyordu. Şimdilerde böyle bir hak tanındı, ben de yaklaşık 20 yıldır sinemanın içinde olan biri olarak bunu kendime görev saydım ve Zazaca bir film çekmeye başladım” demişti.

ENSONHABER