Kadıköy’ün duvarları dünyaya açılıyor. Kadıköy Belediyesi tarafından desteklenen Mural-İst Duvar Boyama Festivali kapsamında yapılan murallar (duvar resimleri) bir belgesele konu olacak.

İngiltere’de sanat ve sinema çalışmaları yürüten The Art Show, dünyanın 13 farklı şehirinin sanat ve tarihi yapısının anlatılacağı “Sanat Şovu” adlı bir belgesel hazırlıyor. 2016 yılında ilk olarak İngiltere’de gösterime girmesi planlanan belgesel 5 kısa filmden oluşacak. İstanbul’un sokak sanatı ile ilişkisi ise belgeselin“Weekender” bölümünde yer alacak.

2016 YAZINDA GÖSTERİLECEK

Asya, Avrupa, Kuzey Amerika ve ABD’deki 12 farklı şehirde çekim yapacak The Art Show film ekibi, çalışmalarına Kadıköy’deki muralları çekerek başladı. Proje hakkında Gazete Kadıköy’den Erhan Demirtaş’a konuşan belgeselin yapımcısı Tom Watkinson, bir hafta boyunca İstanbul’da öne çıkan mekanları ve şehrin kültür sanat yapısını yansıtan alanlarda çekim yapılacağını söyledi. “İstanbul’da sanatın farklı disiplinlerini görmek istiyoruz” diyen Watkinson, Kadıköy’de çekim yapma nedenlerini ise şu şekilde açıkladı: “İstanbul tarih ve sanat açısından çok zengin bir şehir. Kadıköy de sokak sanatının en yoğun biçimde sergilendiği bir semt. Burada çekim yaparak sokak yaşamı ile birlikte sokak sanatını da görüntüleme fırsatı bulacağız”.

The Art Show, İstanbul’daki çekimlerden sonra 12 faklı şehirde çalışmalarını sürdürecek. Belgeselin 2016 yazında Sony Pictures aracılığı ile dağıtımının yapılması planlanıyor.

Haziran ayında başlayan dördüncü  Mural-İst festivali  Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi duvarına “Canavar”  ismini kullanan mural sanatçısının yaptığı çalışma ile devam ediyor. (Demokrat Haber)