Geçtiğimiz haftalarda Hepar’a üye bazı kişiler Kabalcı Kitabevi’ni Metis yayınlarının bastığı “Irkçılık, Ayrımcılık ve Nefret Suçlarıyla Mücadele” ajandasını satmaması için basarak tehdit etmişti. Bu sefer tehdit sırası İstiklal Kitabevi’ne geldi.

Hepar Gebze ilçe başkanlığı adına açılan youtube hesabında bu tehditin bant kaydı yayınlanıyor.

“Kaldırmamakta direniyormuşsunuz..”

Kayıtta arayan kişi “sizde bir kitap varmış, kaldırmamakta direniyormuşsunuz.. “ diyerek tehdit etmeye başlıyor.. Yetkilinin isteklerine prim vermemesi  üzerine “Bu kitabevi teröristlerin yardakçısıdır” diyerek tehdide devam ediyor.

Ajandanın daveti

Kanunlara göre kişi ve kurumları tehdit etmek, halk üzerinde korku ve panik yaratacak hareketlerde bulunmak suç kabul ediliyor. Yaptıkları faaliyetlerle bu eylemleri sıkça tekrarlayan Hepar üyeleri hakkında henüz yasal bir takibat başlatılmadı.

Saldırılara hedef olan ajandanın sunuş bölümünde “ bu ajanda bir anlamda okurlarımıza bir davet. Nefret suçlarının yasalarda ayrı bir tanıma kavuşturulması, yasal mevzuatın nefret suçlarına hassas hale getirilmesi önemli bir hukuk mücadelesi” deniyor.  

“Evet, insanların birbirini daha çok sevmesini sağlanamaz, ama birbirlerine karşı suç işlemelerini engellenebilir” denilen ajandanın bu temennilerinin gerçekleşmesi; kitap ve demokrası severlerin de isteği..