V. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali, 5-14 Kasım tarihleri arasında Gönyeli Belediyesi Konferans Salonu’nda start verecek.

 

“Özgürlük emek ister” sloganı ve enternasyonal dayanışma ruhuyla örgütlenen festival, 5 Kasım akşamı saat 20.00’da Gönyeli Belediyesi Konferans Salonu’ndaki müzik dinletisi ve kokteylle başlayacak.

 

ÖZGÜRLÜK EMEK İSTER

Festival merhaba metninde, "Neo-liberal politikalar, bugün dünyanın her yerinde emekçilerin belini bükmeye devam ediyor. Ortadoğu halkları, emperyalizmin ve kanlı diktatörlerin savaşlarının arasında sıkışırken; Avrupa halkları, Avrupa Birliği’nin kriz bahanesiyle emekçilere dayattığı ekonomik yıkım paketleri aracılığıyla yoksulluğa sürükleniyor," dedi.

 

Türkiye’de ise baskı ve gericileşme dalgasının günden güne arttığının altının çizildiği metinde, "AKP hükümeti; eğitimden sağlığa, barınma hakkından örgütlenme özgürlüğüne, inanç özgürlüğünden doğaya kadar her alanda uyguladığı politikalarla tüm yaşamı egemenliği altına almak peşinde," dedildi.

 

"Tüm bunlara rağmen mücadele etmeye, direnmeye, sözümüzü söylemeye ve eylemeye devam ediyor 'özgürlük emek ister' diyoruz," denilen metinde, Kıbrıs'ta gösterilecek filmlere de değinildi.