Dünyaca ünlü İngiliz heavy metal grubu Iron Maiden, yıkımı devam eden İnönü Stadı'nda konser verdi. Grubun en beğenilen şarkılarının seslendirildiği konseri yaklaşık 18 bin kişi izledi.

Beşiktaş İnönü Stadı yıkılmadan önceki son konser olduğu için büyük önem taşıyordu. Iron Maiden ‘Maiden England’ turnesi kapsamında gerçekleştirdiği konserde stadı 20 bine yakın kişi ile doldurdu.

İSTANBUL HEP HEYECAN VERİYOR

Radyo Eksen’e konuşan grubun davulcusu Nico McBrain, İstanbul’un her zaman kendisini heyecanlandırdığını söyledi. En son İstanbul’da verdikleri konseri anlatan McBrain, “Harikaydı. Hava harikaydı, sahilde yürüyüş yaptım, bir kafede Türk kahvesi içtim. İnanılmazdı, o boyutlar için beklenmeyecek bir sertliği var. Bir daha asla yapmam bunu. Umarım bu sene daha çok zamanımız olacak” dedi.

KONSERDE GEZİ’YE SELAM: ‘FEAR OF THE PARK’

Iron Maiden Grubu’nun The Prisoner şarkısında seyirci gaz maskeleri takarak, Gezi direnişini selamladı ve polisin gaz bombalı şiddetine göndermede bulundu.

Gecenin en unutulmaz anı ise grubun kült şarkısı Fear of the Dark'ın nakarat kısmında Maiden tarihinde görülmemiş bir hareketle Gezi Parkı olaylarına gönderme yaparak “Fear of the Park” olarak değiştirmesi oldu.

Running Free şarkısı ile konser biterken grup yıllar geçtikçe daha heyecanlı ve sahnede daha görkemli olduğunu kanıtladı.

POLİSLERLE FOTOĞRAF DAHA ÖNCEKİ İSTANBUL KONSERİNDEN 

Bu arada grubun İstanbul’da polislerle çektirdiği iddia edilen fotoğraf (yanda) ise tartışma yarattı. Ancak daha sonra tepki gören bu fotoğrafın grubun daha önceki İstanbul konserinde çekildiği ortaya çıktı. (Vatan, ntvmsnbc)