Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kentin giriş noktalarına bal ve kaşar heykeli yapacaklarını söyledi.

Bozkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars'ın ürettiği ürünlerini pazarlayamama gibi bir sorunu olduğunu belirterek, bu sorunu ortadan kaldırmak için bal ve kaşar heykeli yapacaklarını söyledi.

Amaçlarının ilin ürettiği ürünlerin tanıtılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Bozkuş, "İlimiz hayvancılık bölgesi olarak bilindiğinden dolayı hayvancılıkla özdeşleşmiş bir yapısı var. Burada ilin ürettiği ürünleri bir şekilde tanıtmamız lazım. Kars denilince özellikle bal ve kaşar önemlidir. Burada bal ve kaşarın pazar sorununun çözülebilmesi için burada bal ve kaşar heykelini yapmaya karar verdik" diye konuştu.

Bozkuş, dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlere "Kars'ta neyin ticaretini yapabiliriz, neyi satabiliriz" diye kafalarda soru işareti bırakmama anlamında, şehrin giriş noktasında iki ayrı bal ve heykeli yapacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu anlam içerisinde Belediyemizin sanata karşı olmadığı, ama sanatın doğru noktalarda kullanılması gerektiğini, doğru işler için yapılması gerektiğine inandığımızdan dolayı özellikle ilimizde üretilen ürünleri tanıtmak adına doğru bir karar verdiğimize inanıyoruz. Biz heykellere ve sanata karşı değiliz. Bizim ilimizin ürünlerini tanıtma noktasında böyle bir heykelin yapılmasına ihtiyaç var. İlde üretilen ürünlerin pazarlanmasında sorunlarımız var, bunu çözeceğiz. "

Yapılacak olan bal ve kaşar heykelini üniversitelere sunduklarını ve yarışma açacaklarına da değinen Bozkuş, "Biz bunu yaparken özellikle eğitim noktasında, bilimsel ve akademik noktada bu konuda ileri düzeyde olan üniversitelerimize yazı gönderdik. Söz konusu heykellerin yapılabilmesi için yaklaşık maliyetin oluşması gerekir. Bu konuda her halükarda bir yarışma açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Yarışma noktasından sonra ortaya çıkacak sonuçların kendilerini istedikleri noktaya götüreceğini anlatan Bozkuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunu birkaç ay içerisinde yapmayı düşüyoruz. Tasarısı hazır, mimari projesi, elektrik projesi gibi gerekli koşulları hazırlanacak. Bunu yaparken de çok küçük rakamlarla yapılacak, bir önceki heykele (İnsanlık Anıtı) harcanan paranın 10'da biri kadar dahi harcanmayacak. "

TELEHABER