İlkay Akkaya’nın 25. sanat yılı için hazırladığı yeni albümü ‘Umut’ Ütopya Müzik etiketiyle raflardaki yerini aldı.

İlkay Akkaya albümü ‘Umut’ ile ilgili olarak şunları söylüyor: “25 yıl olmuş sesim dinleyici dostlarla buluşalı. Karanlık ve acılı zamanlardan geçtik hep birlikte ama çoğu zaman acıları sevinçlere, hüzünleri coşkulara da çevirdik ırmak ırmak. Yolun burasında ölümün ve hayatın yollarımızı ayırdığı birlikte yürüdüğüm herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışmamda dostluğu, yoldaşlığı, emeği ve üretimiyle yanımda olan tüm arkadaşlarıma, aileme, en karanlık zamanlarda yankısını bulan bir ses olmamı sağlayan dinleyici dostlarıma sonsuz teşekkürler. Hayattan ezgilerle geçmek çok güzeldi…”

HRANT DİNK İÇİN ‘AHPARİG

‘Umut’ albümü 13 şarkıyı barındırıyor.

Bir yangın nedeniyle kaybettiğimiz besteci ve sanatçı Tuncay Akdoğan’ın ‘Martı‘,

Mehmet Özer – Metin Yılmaz’ın ‘Bir Gül’, ‘Özledim Seni’,

İlkay Akkaya – Cengiz Akataş’ın ‘Yokluğunda‘, 

Gülbahar Kültür – Cem Yıldız’ın ‘Terazi Var Tartı Var’,

Ayhan Kılıç’ın ‘Bülbül’,

Hrant Dink’e adanmış olan Ozan Baran’ın ‘Ahparig‘, ‘Bu Sessizlik Öldürür’,

Nalan Temeltaş Kutlay – Fikri Kutlay’ın ‘Olağan Bir Gün’, ‘Ceylan‘,

Taylan Tanış’ın ‘Sokaklar Bizimdir’,

Dengbej Gazin’in ‘Kula Roboski- Roboski Acısı‘ albümdeki parçalar.

Düzenlemeler Ayhan Orhuntaş’a ait.

İLKAY AKKAYA /UMUT /OFFICIAL TEASER

İLKAY AKKAYA KİMDİR?

İlkay Akkaya, 26 Mayıs 1964 tarihinde İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’nu bitirdi. Profesyonel müzik çalışmalarına Grup Yorum’a katılarak başladı. Bir süre İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na devam etti. Ayrıca özel şan dersleri aldı. Grup Yorum’la birlikte “Berivan-Haziranda Ölmek Zor” ve “Türkülerle” albümlerinde çalıştı. 1989 yılında Tuncay Akdoğan’la birlikte Grup Yorum’dan ayrıldı.

10 Ocak 1990 yılında Tuncay Akdoğan ve İsmail İlknur’la birlikte Grup Kızılırmak’ı kurdu. Grup Kızılırmak’la birlikte şu ana kadar on üç albüm çıkardı. Yurtiçi ve yurtdışında sayısız konserlere çıktı. Çeşitli gazete ve dergilerde haftalık yazıları yayınlandı.

İlkay Akkaya, Grup Kızılırmak’la çalışmalarını sürdürürken bir yandan da solo çalışmalar yaptı. Akkaya’nın ilk solo albümü olan “Kül” 1999 yılında yayınlandı. 2001 yılında “Unutma” adlı ikinci solo albümü yayınlandı. “Yine” adlı üçüncü solo albümü 2003 yılında yayınlandı. Dördüncü solo albümü olan “Yalnız” 2005 yılında yayınlandı. 2010 yılında ise İlkay Akkaya’nın beşinci albümü olan “Gelmedin Diye” yayınlandı.

(yenicikanlar.com.tr, viralmecmua.com)