Mehmet Göcekli / Demokrat Haber

İlkay Akkaya 25. Sanat yılı etkinliklerine özel bir konser ile devam ediyor. 7 Kasım Perşembe günü saat 20:30'da İstanbul Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek 25. Yıl özel konseri çeşitli sürprizlere de sahne olacak. Suavi, Akın Birdal, Şebnem Sönmez gibi isimler sanatçıyı sahnede yalnız bırakmayacak.

Sanatçı eski ve yeni eserlerinin yanında, 25 yıllık müzik serüveninden seçtiği özel bir repertuar ile izleyici karşısına çıkacak.

İlkay Akkaya’ya 25. Yıl konserlerini ve Şişli konseri hazırlıklarını sorduk…

Sevgili İlkay, 19 Şubat'ta Kadıköy'de 25. sanat yılı konserlerine başladın ve ardından yeni albümün ‘Umut’ raflardaki yerini aldı. O zamandan bugüne nasıl geçti 25. yıl etkinliklerin?

19 Şubat konseri aslında bir konser dizisinin ilkiydi. Ardından Adapazarı'ndan Kars'a kadar uzanan bir konser dizisi yaptık. 25 yıl boyunca yoldaşlık yaptığım, birlikte ürettiğim birçok dostumu yad ederek, şarkılarını söyleyerek, duygusal yoğunluğu yüksek konserler yaşadım.

İstanbul'a dönünce son albümüm olan "Umut"un kayıtlarını bitirdik ve Mayıs'ta dinleyicilerimizle buluştu. Bunun dışında her zamanki toplantılar, eylem birlikleri, grev vb. dayanışmalarla geçti günler...

7 Kasım'da Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde yeni bir 25. yıl konserin olacak. Bu konserde sevenlerini neler bekliyor?

Kadıköy Konseri'nin ardından Avrupa Yakası da istemişti bu konseri aslında. Biz de 25.yılı bu konserle bitirelim istedik İstanbul'da.

Bugüne dek seslendirdiğim şarkıları, türküleri konser süresine göre seçmek zor. Ama biz yine de sürecimizi yansıtan şarkıları seçmeye çalıştık.

Bu konserde ayrıca dostlarım da yanımda olacak. Suavi, Yasemin Göksu, Servet Kocakaya, Hilmi Yarayıcı, Mehtap Meral, Gazin, Yılmaz Odabaşı, Akın Birdal ve Şebnem Sönmez şarkılarıyla, şiirleriyle güzelleştirecek, yoldaşlaştıracak şarkılarımızı. Heyecanlı bir şey 7 Kasım'ı beklemek.

Muğla'da vereceğin konser keyfi bir şekilde iptal edilmişti? Ne oldu sonra?

Muğla Konseri fiili olarak yasaklanmıştı. Ancak daha sonra,18 Mayıs'ta yaptık Muğla Konserini. Çok da güzel oldu.

25. sanat yılın tarihi Gezi Parkı Direnişi'nin yaşandığı günlere de denk geldi. Seni ve konserlerini de etkiledi mi Gezi Direnişi?

Tabii ki etkiledi. Olaylar büyümeden de oradaydım. Ve sonra da…

En doğal hakkımız olan, şehirle ilgili kararlara katılma, karşı çıktığımız uygulamaları protesto etme hakkımızı kullandık orada. Maalesef bu demokratik hak arama zeminini kanlı bir meydana çevirdi yetkililer. Canlarımızı kaybettik, kimi kör oldu, binlerce insan yaralandı. Koca şehirleri gaz odasına çevirdiler. Bu ortamda hiçbir şey eskisi gibi olmadı doğal olarak.

Peki Kazova Tekstil işçileri direnişi ne anlam ifade ediyor senin için?

Çok farklı bir olayın içinde Kazova İşçileri. Hep dayanışma içinde olmaya çalıştım onlarla. 7 Kasım'da da fuayede bir stantları olacak. Dirençleriyle ürettikleri ürünleri alabilir durumu uygun olan dinleyicilerimiz.

Çok teşekkür ederiz…

İlkay Akkaya dinleyicilerine not:

Konser biletleri www.mybilet.com 'da ve İstiklal Caddesi’ndeki Mephisto'da satışa çıkmış.