Netflix'in yayımladığı 'House of Cards' dizisinin, başrol oyuncusu Kevin Spacey'nin cinsel saldırı suçlamaları yüzünden kovulmasının ardından 8 Aralık'ta yeniden çekimlerine başlanması bekleniyor.

Ekimde askıya alınan diziyi çeken 300 kişilik ekibe en az iki hafta daha, yani 8 Aralık'a dek maaş ödemesi yapılacağı e-postayla bildirildi. Bu sebepten 6. sezonun çekimlerinin 8 Aralık'ta başlayacağı beklentisi doğdu. 

Şirket gönderdiği e-postada ekibe ''Son iki ayda daha önce öngörmediğimiz şekilde sınandık, ama bu prodüksiyonun da bir kişiden daha büyük olduğunu öğrendik. En sadık ve en yetenekli prodüksiyon ekiplerinden biriyle çalışmaktan gurur duyuyoruz'' diye seslendi. 

Dizi yazarlarının Spacey'yi dışarda bırakacak şekilde yeni bölümleri şekillendirmeye çalıştıkları belirtildi. Dizide başkahraman Frank Underwood'u canlandıran ve yapımcılardan biri olan Spacey, hakkındaki cinsel saldırı suçlamalarının ardından kovulurken İngitere'de de Old Vic tiyatrosunun artistik direktörlüğünü yaparken seri tacizlerde bulunduğu gerekçesiyle soruşturuluyor. Oscar ödüllü ünlü aktör, suçlamalar başlayınca tedavi gördüğü açıklamasının eşliğinde ortadan kayboldu.