Kültür ve Sanat Vakfı Kulsan'ın Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerinin 400.yıl etkinliğinde Promanade Orkestrası ve şehir korosu ile birlikte başkent Amsterdam'da sahne almak için Hollanda'ya gelen sanatçı Arif Sağ,  Schiphol Havalimanı'ndan aynı uçakla geri dönerek Hollanda'yı protesto etti.

 

Pasaport polisinin kendisini sorguya çekmesine sinirlenen Arif Sağ, “Hollanda'yı protesto ediyorum, birkaç gün önce de prova için geldiğim bu ülkede bana aynı muameleyi yaptılar, o zaman geri dönmemiştim fakat şimdi geri dönüyorum" diyerek Hollanda'yı protesto etti.

 

Yeşil pasaport sahibi Arif Sağ'ın, Perşembe günü prova için Amsterdam'a geldiğini ve yine aynı sorularla sorgulandığını söyleyen KULSAN Vakfı Müdürü Adnan Dalkıran, “O zaman Arif Sağ yine tepki göstermiş fakat Hollanda'ya giriş yaparak provalara katılmıştı. Arif Sağ, dün gerçekleşen etkinliğimize katılması için THY'nin 11.40 tarifeli uçağı ile Amsterdam'a geldi. Fakat yine Schiphol havalimanında görev yapan pasaport polisinin sorgulamasına takıldı. Yaşadığı olaya sinirlenen Sağ da, geldiği aynı uçakla geri dönerek Hollanda'yı protesto etti" dedi.

 

Dalkıran, başkent Amsterdam'ın Konser Sarayı'nda dün gerçekleşen etkinliğe 800'ü aşkın kişinin katıldığını, Arif Sağ'ın Hollanda'yı protesto ederek geri dönmesi sonrasında büyük hayal kırıklığı yaşandığına değinerek, “Bu etkinliğimizin duyurusunu aylar önce yapmıştık. Hollanda'nın farklı kentlerinden olmak üzere birçok kişi Arif Sağ'ı dinlemeye gelmişti. Yaşanan bu olay hem bize, hem de seyirciye hayal kırıklığı yaşattı” diyerek bir hayli moralsiz olduklarını söyledi.

 

Arif Sağ olayın ırkçı bir yaklaşımdan kaynaklandığını, kendisine değil pasaportuna bir ayrımcılık yapıldığını, yeşil pasaportun anlamının her yerde bilindiğini söyledi.