Hobbit'in yayınlanışının 75. yılı kapsamında kutlanan Tolkien Haftası onuruna yayınlanan fragmanla birlikte Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit: An Unexpected Journey) filmine ait yeni kareler de serinin hayranlarıyla buluşmuştu.

 

Martin Freeman'ın başroldeki Bilbo Baggins'e hayat vereceği uyarlamada Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) serisinden tanıdığımız Ian McKellen, Andy Serkis, Hugo Weaving, Elijah Wood ve Cate Blanchett tekrar karşımıza çıkacak.

 

Ayrıca Thorin Oakenshield rolünde Richard Armitage, elf Tauriel rolünde Evangeline Lilly ve ejderha Smaug rolünde de Benedict Cumberbatch'ı izleyeceğiz.

 

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit: An Unexpected Journey) Türkiye’de 14 Aralık 2012'de 3D olarak vizyona girecek.

 

Serinin ikinci filmi The Hobbit: There and Back Again ise 13 Aralık 2013 tarihinde vizyonda olacak.

 

Serinin üçüncü filminin ise 2014 yılında vizyona girmesi bekleniyor.

 

HOBBİT: BEKLENMEDİK YOLCULUK

John Ronald Reuel Tolkien'in, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin öncül kitabı olarak da görülen, Hobbit izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

 

3 Boyutlu olarak sinemaya aktarılan filmde; Bilbo Baggins sakin hayatını rutin bir şekilde sürdürürken kapısı çalınır ve içeriye Gandalf girer. Bilbo Baggins ve beraberinde 13 cüce, Ejderha Smaug’un zamanında cücelerden çaldığı hazineyi kurtarmak üzere uzun bir macera için ilk adımlarını atacaklardır.

 

Yönetmenliğini Peter Jackson'ın yaptığı Hobbit: Beklenmedik Yolculuk filminde; Ian McKellen (Gandalf), Andy Serkis (Gollum), Richard Armitage (Thorin Meşekalkan), Aidan Turner (Kili), Rob Kazinsky (Fili), Graham McTavish (Dwalin), John Callen (Oin), Stephen Hunter (Bombur), Mark Hadlow (Dori), Peter Hambleton (Gloin), Bill Nighy (Smaug Ses), Elijah Wood (Frodo Baggins) gibi isimler oynuyor.