İSTANBUL - Bir+Bir dergisinin yeni sayısının sunum yazısında "İstiklal Marşı'yla dalga geçildiğini" ve müşterilerin şikayet ettiğini söyleyen mağaza yönetimi, derginin raflardan toplanmasını istedi. Dergiyse "gündelik faşizme pabuç bırakmayalım " diyerek tepki gösterdi



Mağaza yönetimi, dergide yer alan "İstikbal Marşı"nın İstiklal Marşı ile dalga geçtiğini, ve bu nedenle müşterilerinden "haklı" tepkiler aldıklarını belirtti. Bu nedenle de yayının bütün mağazalarında satışa kapatıldığını ve raflardan kaldırıldığını duyurdu.



Birdirbir.org adresinde yapılan açıklama da şöyle denildi:

"Bir+Bir'in başına gelen bu ummanda bir katre sadece. Ama o katreye bakıp büyük resmi görmek mümkün.



"Bir+Bir dergisi ilk sayfasında yer alan ve İstiklal Marşı ile dalga geçer şekilde uygunsuz şiiri sebebiyle müşterilerimizden haklı tepkiler görmektedir. Yayın bütün mağazalarımızda satışa kapatılmıştır. Yayının acilen dergi raf ve teşhirinden kaldırılması..."

"UMMANI GÖSTEREN KATRE"

"Bizim yaptığımız küçük bir şakaydı, okurlarımızla aramızda bir şaka" diyen dergi gelişmeyi "O sıradan espriyi okurlarımıza küçük bir tebessüm olsun diye yapmıştık. Sonrası tam bir şaka oldu. Ummanı gösteren bir katre" olarak niteledi.

Bir+Bir okurlarına bu gündelik faşizme pabuç bırakmama çağrısı yapıyor

ANF