Habertürk gazetesinin magazin ekinde birinci sayfada çıkan “Omurgasız Sinan” başlıklı haberle ilgili Gülse Birsel'den açıklama geldi.

İŞTE GÜLSE BİRSEL’İN AÇIKLAMASI

İmzasız yayınlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Yalan Dünya dizisinde yazdığım birçok karakter gerçek hayattaki birçok ünlüye yerli yersiz benzetilmekte.

Oysa aklıselim izleyicinin de tahmin edebileceği gibi, yıllardır yarattığım karakterler hayal ürünüdür.

Hikaye Cihangir’de geçince, sanırım her karakterimizi sanat çevresinde birine benzetmek basın için eğlenceli bir malzeme.

Ne yazık ki bu, benim için de, söz konusu ünlü isimler için de bir baş ağrısı ve işin gücün arasında yalanlanması gereken saçma bir iddia!

Tufan Paksoy, Sinan Çetin veya Ahmet, Mehmet değil. Bugüne kadar yarattığım bütün karakterler gibi Burhan gibi, Volkan gibi, Selin gibi, büyük ölçüde hayalgücü, ve bugüne kadar tanıdığım yüzlerce insanın birtakım özelliklerinin bileşimiyle ortaya çıkan orijinal bir karakter.

Tufan üçkağıtçı bir dizi yönetmeni ve yapımcısı. Ağırlıklı olarak ikinci sınıf dramalar çekiyor. Sanırım Sinan Çetin’le tek ortak özelliği siyah tişört giymesi! Bu başka hiçbir insanda rastlanmayacak çok ender bulunan özelliğe (!) dayanılarak, aramda herhangi bir problem olmayan Sinan’la ilgili “omurgasız” sıfatı kullanılarak başlık atılmasını çirkin buldum.

Böyle kaba ve hayalgücünden uzak bir hakaret şeklinin bana yakıştırılması da bana yapılmış bir ayıp!

Tufan’ın omurgasızlığı yayınlanan bölümün başından itibaren gittikçe gelişen olay örgüsünde sebepleriyle anlatılmıştır.

Diziyi şu karakter filanca mı, öteki falanca mı diye magazinsel palavralar üreterek değil, bir kurmaca mizah olarak, tadını çıkararak seyredersek, hepimiz için daha keyifli olur.

Sevgiler

Gülse Birsel