DÖRT yıl aradan sonra Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konser veren Grup Yorum, 3 gün önce aynı sahnede konser veren İngiliz Morrissey’in ve ekibinin Esad’la ilgili küfürler yazan tişörtler giymesini eleştirdi. 8 bin kişinin izlediği konser internet üzerinden 25 ülkede canlı olarak yayınlandı.

 

Konserde sık sık “Grup Yoruma Özgürlük”, “Halktan Yana Sanat Engellenemez”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları atıldı. 21.00’da başlayan konserde oruçlu olan izleyiciler orucunu Harbiye’nin koltuklarında açtı.

 

Ünlü İngiliz şarkıcı Morrissey'in Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava sahnesinde verdiği konserde Esad'a hakaret eden tişört giymesi büyük yankı uyandırmıştı. Dün akşam da aynı yerde Grup Yorum sahne aldı. Konser sırasında konuşan Grup Yorum solisti, 'İki gün önce, tam burada, Morrissey, Esad'a küfür eden tişörtlerle sahneye çıktı. Emperyalizm sanatı da kullanıyor. Biz Esad'ın yanındayız, çünkü o emperyalizme karşı direniyor. Emperyalizmin Suriye’ye karşı uyguladığı zulmü görüyoruz ve bütün bunları Amerika’nın yaptığını biliyoruz. Irak’ta da nükleer silah var dediler halkı kandırmaya çalıştılar. Onlara inanmıyoruz” diye konuştu.

 

Konserde devlet ve şehir tiyatrolarının özelleştirilmesi konseri izlemeye gelen sanatçılar tarafından sahnede protesto edildi.

 

'SURİYE HALKIYLA DAYANIŞMADAYIZ'

Solist, Suriye'deki kanlı saldırıların batılı ülkelerin tezgahı olduğunu ifade etti ve Suriye halkıyla dayanışma içinde olduklarını söyledi. Açık Hava sahnesindeki 7-8 bin kişi alkışlarla bu sözlere destek verdi.  Grup Yorum'un konseri internetten de canlı yayınlandı.