Protest müziğin öncülerinden Grup Yorum, Bağımsız Türkiye Konseri'nin ikincisini verdi. "ON'ların Türküsü" başlığıyla düzenlenen ve saat 15.00'de başlayan ücretsiz konserde Grup Yorum'a sanatçı dostları Zülfü Livaneli, Aylin Aslım, Hüseyin Turan ve Aynur Doğan 4'er şarkıyla eşlik etti.

 

Kalabalığın kendisini heyecanlandırdığını söyleyen sanatçı Hüseyin Turan, "Bütün haksızlıklara karşı ben de burada olduğum için, Grup Yorum ile bu alanı paylaştığım için çok büyük bir onur duyuyorum" dedi.

Konserde ayrıca; çeşitli video gösterileri, danslar, orkestra ve geniş bir koro Yorum'a eşlik etti.

BİNLER BU KONSERE AKTI

Bakırköy Halk Pazarı Alanı'nda düzenlenen konser; ücretsiz olmakla birlikte, İstanbul'un en ücra köşelerinden, en merkezi yerlerine kadar, her kesimden insanın, Anadolu'nun dört bir yanındaki işçilerin, öğrencilerin, yoksulların; hatta yabancı ülkelerde yaşayan Türkiyeliler'in katılımını amaçlandı.

Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu da izleyiciler arasındaydı. Grup Yorum'u her zaman dinlediğini belirten Bekaroğlu, "Güzel bir ortam. Grup Yorum önemli bir grup. Haksızlıklara, adaletsizliklere karşı çıkıyor. Memleket Türkülerini söylüyor. Biz de dinlemeye geldik" diye konuştu.

 

Geçtiğimiz yıl 150 bin kişinin bir araya geldiği konser alanında bu yıl yaklaşık 200 bin kişi katıldı.

Konser alanına gelen vatandaşlar da Grup Yorum’u her zaman severek dinlediklerini belirttiler. Saat 15.00'te başlayan konser, saat 19.00'da sona erdi.

 

Habertürk Muhabiri Elif Akkaya konser alanında, Grup Yorum'a eşlik edecek olan Zülfü Livaneli ile konuştu:

video