Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan grup üyesi Seçkin Aydoğan'a destek vermek isteyen Grup Yorum üyeleri, yaklaşık 100 kişinin katılımıyla cezaevi önünde konser verdi.

 

"Terör örgütü üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlarından 4 aydan bu yana Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Seçkin Aydoğan'a destek vermek için İstanbul'dan otobüslerle Tekirdağ'a gelen aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi, cezaevi önünde toplandı.

 

Geniş güvenlik önleminin alındığı konserde grubun üyeleri Selma Altın, Caner Bozkurt, Muharrem Cengiz, Eren Olcay, Cihan Keşkek, Alper Rüzgar ve İbrahim Gökçek türkülerini Seçkin Aydoğan'a destek için söyledi.

 

Konser sırasında cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin Grup Yorum'un mahkeme kararıyla yasaklanan "Cemo" isimli türküsünü söylediği duyuldu.

 

Grubun tutuklu üyesi Seçkin Aydoğan'a destek vermek için cezaevi önünde konser organize ettiklerini söyleyen Grup Yorum üyesi Selma Altın, Seçkin Aydoğan'ın halkını sevenlerle birlikte sanat yaptığı için suçlandığını söyledi.

 

Birçok devrimci sanatçının dört duvar arasına kapatıldığını söyleyen Altın, şöyle dedi:

"Dört duvar bu ülkede devrimci sanatçılar için hiçbir zaman bir tehdit unsuru oluşturamadı. Seçkin, dört duvar arasında olabilir. Ama bugün burada olmamız Seçkin'in de aramızda olduğunu gösteriyor. Yarın 300 bin kişilik bir konser düzenleyeceğiz. Bugün buraya arkadaşımıza destek olmak için geldik. Tekirdağ F Tipi Cezaevi önünden Seçkin'in ve tüm devrimci tutsakların sesini buradan alarak yarınki halk korosuna katacağız."

 

Konser ardından Grup Yorum üyeleri ve beraberindekiler, otobüslere Tekirdağ'dan ayrıldı.

 

BÜYÜK KONSER BUGÜN

Grup Yorum ilkini geçtiğimiz sene 17 Nisan'da verdiği "Bağımsız Türkiye" konserinin ikincisini de bugün düzenliyor.

 

Ücretsiz halk konseri şeklinde tasarlanan konser, geçtiğimiz sene yapılan alanda, Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılacak. Grup bu sene katılımın 300 bin kişiyi bulmasını bekliyor.

 

Konserde Yorum'a orkestranın yanı sıra Zülfü Livaneli, Aynur Doğan, Aylin Aslım ve Hüseyin Turan şarkılarıyla, Nihat Behram şiirleriyle, Beşik Halk Dansları Topluluğu da oyunlarıyla eşlik edecek.

 

Konser 15 Nisan Pazar günü saat 15.00'de başlayacak.