Grup Yorum Suriye’nin Tartus şehrinde düzenlenen Gezi Parkı Direnişi’ne destek ve Türkiye halkı ile dayanışma mitingine davet edildi. Grup Yorum konser öncesi mesajında şöyle dedi:

“Direnen halkların dayanışması geleneklerine bir halka da Tartus’tan ekleyeceğiz. Suriye’ye yönelik emperyalizmin tehditleri, oyunları ve ardından saldırıları başladığından beri, Grup Yorum konserlerinde, konuşmalarında, eylemlerinde hep Suriye halkının direnişini desteklemiş ve sahiplenmiştir. Türkiye’de faşizme karşı ayaklanan halkımızı Suriye halkı dayanışma eylemiyle selamlayacak. Grup Yorum, dayanışmanın gücünü yaratan direnişlerin ezgilerini Suriye halkıyla birlikte, omuz omuza söyleyecek.

Türkülerini ve marşlarını direniş şehitlerinin anısına saygı, ailelerin acısını paylaşmak, direnenlerin coşkusunu arttırmak, umutsuzlara umut olmak için söyleyecek Grup Yorum. Bir dayanışma eyleminde Grup Yorum konseriyle, Taksim’den Tartus’a halklarımız bir kez daha kucaklaşacak.”

“ZAMANIN DOLDU TAYYİP”

Suriye Ulusal Uzlaşma Merkez Komisyonunun “Hepimiz Bir Arada Gençlik Grubu” ile işbirliği içerisinde Tartus’ta organize ettiği Gezi Parkı Direnişi’ne destek ve Türkiye halkı ile dayanışma mitinginde, Suriyeliler, Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin uygulamaları karşısında Türkiye halkının yanında olduklarını ifade etti.

Türkiye’deki konserlerinde Suriye halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu ifade eden Grup Yorum’un da katılımıyla düzenlenen mitingde Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan pankartlar açıldı. “Zamanın doldu Tayyip”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Erdoğan gidecek Esad kalacak” sloganlarının Türkçe ve Arapça olarak yazılı olduğu pankartlar ve Suriye ile Türkiye bayrakları dikkat çekti.