Grup Yorum, ‘Irkçılığa karşı tek ses, tek yürek’ sloganıyla Almanya’nın Oberhausen kentinde bir konser düzenledi.

Onbin dolayında kişinin katıldığı konserde, Taksim direnişi selamlanırken, faşizme karşı Türkçe, Kürkçe ve Arapça şarkılar söylendi.

CHE İLE ESAD AYNI KAREDE

Konserde Grup Yorum, adına yapılan konuşmalarda, ırkçılığa ve faşizme karşı mesajlar verildi. AKP’nin Türkiye’de uyguladığı politikalar eleştirilirken, bütün hakların özgürce yaşayabileceği bir ortamın yaratılması için mücadelenin geliştirilmesi vurgusu yapıldı.

Taksim direnişinin de, selamlandığı konserde, Almanya’da yaşanan ırkçılık ve hak ihlalleri de eleştirildi. Suriye’ye destek mesajlarının da verildiği konserde, Suriye rejiminin emperyalizme karşı mücadele ettiği belirtildi. Beşar Esad’ın posteri, Che Guevara ve kızıl bayrak ile aynı karede yer aldı.

TÜRKÇE, KÜRTÇE VE ARAPÇA ŞARKILAR

Grup Yorum, konserde, “Cemo”, “Çav Bella”, “Dağlara Gel” gibi hit olmuş parçaların yanı sıra onlarca Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkı seslendirdi. Sahne performanslarıyla büyük beğeni toplayan grup elamanlarına zaman zaman salonda bulunanlar da eşlik etti.

Kazım Koyuncu‘nun kardeşi sanatçı Niyazi Koyuncu’nun da Grup Yorum ile sahnede yer aldığı konser, geç saatlere kadar devam etti. (ANF)