Biletix’in Grup Yorum biletlerini satmayacağı yönündeki haberler çığ gibi büyüyen tepkilere neden olunca Biletix geri adım attı. Önce, “satış talebini değerlendirmeye alarak, hukuki bir engel olup olmadığının netleşmesinin ardından, her ticari işletme gibi organizasyon ile ilgili son kararımızı alarak uygulamaya koyacağız” diyen firma bugün yeni bir açıklama yaptı.

 

Biletix açıklamasında, “sansüre ve sanatçıların ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşı olduğunu” belirtti.

 

Bu paralelde, bugüne kadar başta Grup Yorum’un 25. yıl konseri olmak üzere, gerek protest müziğin, gerekse protest sanatın birçok temsilcisine kitlelerle buluşmalarında aracılık ettiğini hatırlatan firma, satışını üstlendiği tüm etkinliklerde bilet satışına “hukuki bir engel olup olmadığını değerlendirme süreci ve kriterleri” olduğunu ifade etti.

 

Son yaşanılan olayların kamuoyuna yanlış yansıtıldığını iddia eden Biletix, bu nedenle firmaları ve sürece dahil olan Grup Yorum ve Ada Organizasyon’un mağdur duruma düşmesine neden olunduğunu savundu.

 

Biletix, hukuk firmalarının yaptığı araştırma sonucu edindiği resmi bilgiye göre, daha önce basına yansıyan haberlerin aksine, Malatya’da üniversite öğrencileri hakkında verilen yargı kararının, “Grup Yorum konserine bilet satışı ile ilgili olmadığı” ve buna bağlı olarak da, Grup Yorum konserinin biletlerinin satışının hukuka aykırı olmadığını netleştirmiş bulunduklarını açıkladı.

 

Biletix, geçmişte olduğu gibi gelecekte de, Grup Yorum konserlerinin biletlerini satmaktan mutluluk duyacaklarını vurguladı.

DEMOKRAT HABER / DENİZ GÜNEŞ