Bu yıl 30. yılını kutlayacak olan Grup Yorum, 12 Nisan'da Bakırköy Halk Pazarında "Bağımsız Türkiye Konseri" ile dinleyicileriyle buluşacak. Ancak Grup Yorum'a, 30. yılı nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Elazığ'da düzenleyeceği konser için stadyumlar verilmedi.

Grup Yorum üyeleri TBMM'de CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

2010'da İnönü Stadyumu'ndaki 25. yılı konserini bir Türkiye rekoru kırarak 55 bin dinleyiciye veren Grup Yorum, sonrasında da yüz binlerce izleyicinin katıldığı Bağımsız Türkiye Konserlerinde dinleyicileriyle buluştu.

Grup Yorum bu yıl da 30. yıl konseri için "Grup Yorum Tarihi Müzikali" adlı bir görsel ve müzikal şölen hazırlığına girdi. Senfoni orkestrasından dans ve teatral gösterilere, videolardan ışıklara, dekorlara kadar tüm detaylar üzerinde aylardır çalışan Grup Yorum üyeleri, bu tarihi konseri Anadolu'da başka şehirlere de taşımaya karar verdi.

Türkiye'nin 5 ayrı noktasında stadyum konserleri vermek için girişimlerde bulunan Grup Yorum üyeleri, İstanbul'daki stadyumların yanı sıra; Ankara 19 Mayıs Stadı için Gençlerbirliği ile; İzmir Atatürk Stadı için İl Spor Müdürlüğü ile, Adana 5 Ocak Stadı için İl Spor Müdürlüğü ile, Elazığ Atatürk Stadı için Elazığspor ile görüşmeler yaptı.

Ancak Grup Yorum'un tüm başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı İl Spor Müdürlükleri ve spor kulüpleri tarafından aynı gerekçelerle reddedildi. Grup Yorum'a, "sahanın uygun olmadığı', ' stadyumun tadilata alınacağı', 'söz konusu tarihlerde müsabakalar olacağı" söylendi.