15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yasaklanan Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği ve Tülay Günal’la beraber oynadığı “Güneşin Sofrasında-Nazım ile Brecht” adlı oyunun gösterimlerine İstanbul Kadıköy Lisesi bahçesindeki tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nda devam edilecek.

Oyun hakkında getirilen yasağın kaldırılmasını Genco Erkal, Twitter hesabından duyurdu:

“Bu muhteşem haberi herkes duysun: Dostlar Tiyatrosu Kadıköy Lisesi bahçesindeki oyunlarına devam ediyor! Katkıda bulunan herkese teşekkürler.”

Tülay Günal da yasağın kalkmasını “Evet güzel haber geldi. Oyunlarımıza devam ediyoruz. Güneşin Sofrasında görüşmek üzere” mesajıyla duyurdu.

Bianet'in haberine göre; CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Salı günü Meclis’te yaptığı konuşmada Genco Erkal'a OHAL yasağına değinmiş ve dün bazı bakanlarla görüşerek yasağın kaldırılmasını istemişti.

Genco Erkal, Levent Gök’e Twitter üzerinden teşekkür etti:

“Sayın Levent Gök ve bu yasağın kaldırılmasında emeği geçen herkese teşekkürler.

“Öyle çok insanın emeği var ki, hangi birini sayayım. Sayın Kılıçdaroğlu, avukatımız Turgut Kazan, CHP milletvekilleri, bakanlar, valimiz...

“En büyük destek sizden, sevgili izleyicilerimiz. Sıcak mesajlarınız, iyi dilekleriniz olmasa kabus gibi son 5 günü zor geçirirdik. Sağ olun.”