Gaziantep'te un öğütme makinesine elini kaptırdıktan sonra sadece sol elinin baş parmağı kalan 31 yaşındaki Adem İnce, karşılaştığı zorluklara rağmen, hayata tek parmağıyla sımsıkı sarılıyor. Ressamlık eğitimi sayesinde portre ve manzara resimleri çiziyor.


Şahinbey ilçesine bağlı Kuşçu Mahallesi'nde yaşaşan İnce, 11 yıl önce geçirdiği kaza sonrası parmaklarını kaybetmesine karşın hem işlerini yapmaktan
vazgeçmeyerek çalışmaya devam ediyor hem de sağlıklıyken hayalini kurduğu ancak bir türlü gerçekleştiremediği ressamlık eğitimi sayesinde portre ve manzara resimleri çiziyor.

BÜYÜK ZORLUKLAR YAŞADI 

Kaza sonrası yarım bıraktığı lise eğitimini de tamamlayan İnce, çizdiği resimlerle zaman zaman sergi açarak veya çeşitli etkinliklere katılarak engellilere örnek olmaya çalışıyor. İnce, yaşadığı kaza sonrası büyük zorluklar yaşadığını söyledi.

HAYATIN ENGELLİLER İÇİN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU ÖĞRENDİM

Zorlukları, ailesi ve çevresinin verdiği destekle aştığını belirten İnce, "Ben de 20 yaşına kadar normal bir insandım. Talihsiz bir kaza sonrası ellerimi kaybettim. Hayatın engelliler için ne kadar zor olduğunu da 20 yaşından sonra öğrendim" dedi.

Hiçbir zaman hayata küsmediğini ve başarmak için büyük bir mücadele verdiğini kaydeden İnce, ailesi ve çevresinin desteğiyle tüm ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan karşılayabildiğini ve boş zamanlarında da resim yaptığını anlattı.