Fransa’da Uluslararası Rennes Evi tarafından organize edilen 'Uluslararası Dayanışma Haftası' çerçevesinde "Savaştaki Kürt çocukları" başlıklı bir sergi açıldı.

Sergide Kürt çocuklarının durumu, gözaltı ve tutuklamalar, ağır mahkûmiyetler, fotoğraflar ve tanıklıklarla anlatılıyor. Sergi, "birinci mağdurları çocuklar olan, adı konulmamış bir savaşın motivasyonlarını görme ve sorgulamanın mümkün olduğunu” anlatmaya çalışıyor.

Tutuklu Kürt çocukları ile dayanışmak için açılan sergi, bu konuyu görünür kılmayı amaçlarken, bununla aynı zamanda yaşanan baskıların genel boyutları da gözler önüne seriliyor.

Sergiyi organize eden Brotonya Kürt Dostluk Derneği ile Amara Kürt Halk Evi, “Cezaevinden önce, Kürt çocukları için çok erken yaşta ideolojik bir baskı başlıyor” diyerek, anadil yasağı ve bir görev olarak her sabah "Ne mutlu Türküm diyene"nin dayatıldığına dikkati çekiyor.

Çok sayıda gönüllünün katkı sağladığı sergiye, Kürdistan Enformasyon Merkezi ve Avrupa parlamenteri Marie-Christine Vergiat da destek sundu.

Serginin fotoğrafları Gülnaz Bilge Duman tarafından bir araya getirildi, tanıklıklar ise Esra Çifçi tarafından toplandı.

Kürt çocuklarını anlatan sergi bu Pazartesi gününden Perşembe gününe kadar saat 16.00 ile 20.00 arası “6 Cours des Alliés, RENNES, salle Gwened” adresindeki Dernekleri Evi’nde (Maison des Associations) açık olacak. (anf)