Dikili'de düzenlenen Ferhat Tunç konserine faşist grup saldırdı. Saldırıdan sonra elektrikler kesildi; program sona erdi. Tunç dinleyiciler adına üzüldüğünü belirterek, özgürlük şarkıları söylemeye devam edeceğini ifade etti.

İzmir'in Dikili İlçesi'nde BDP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlikte sahne alan Ferhat Tunç, faşist grubun saldırısıyla birlikte programı bitirmek zorunda kaldı.

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık'ın da konuşmacı olduğu etkinlikte, 2 bin kişilik katılım vardı.

"Sen ağlama yar" ezgisiyle programına başlayan Tunç, bu sırada salonun giriş kapısına yığılan ve İstiklal Marşı okuyan grubun engellemesiyle karşılaştı. Irkçı gruba konserdeki gençlerin karşılık vermesiyle ortalık karıştı. Tunç yatıştırıcı bir konuşma yaptığı sırada konser alanının elektrikleri kesilerek Tunç'un mikrofonu kapatıldı. Elektrik kesintisine rağmen Tunç sahneden, kitle de bulunduğu yerden Özgürlük Mahkumları adlı eseri seslendirdi.

Olay konserin ardından ilçe merkezine de yayıldı ve polis sokak girişlerini kapattı.

'BARIŞ VE ÖZGÜRLÜĞÜ SESLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Sanatçı Tunç, faşist saldırıyı kınadığını ifade ederek, yaşananları "devletin ve sosyal demokrat olduğunu söyleyen kesimlerin Kürt düşmanı, ulusalcı politikalarının sonucu" olarak yorumladı.

Tunç, "Şarkılarımızı bitirmeden ayrılıyorum ama en kısa zamanda devam edeceğiz. Korkacak, yılacak insanlar değiliz. Barış ve özgürlüğü seslendirmeye devam edeceğiz" dedi. (ANF)