Üç ayda bir çıkan Feminist Politika dergisinin 16. sayısı çıktı. Derginin son sayısının dosya konusu ise, 'Pek tabi aşka veda.'

"Konu aşk olunca meğer çok sözümüz varmış asabi tonda; tarihsel nedenlerimiz dolayısı ile", diyen Feminist Politika, dosya konusunun bu yüzden fazla kabarık olduğunu söylüyor.

'Aşkın bugünkü sistemde inşa edilişinin gerisindeki güç ve sömürü ilişkilerinin hayatlarımıza sızan biçimlerini deşifre eden' dergi, "inadına aşk" dememek için çok fazla neden olduğunu dile getiriyor bu sayısında.

Dergide, Türkiye'den ve dünyadan haberlerin yanı sıra, "Tecavüz sonucu oluşan gebeliklerde 'doğurmama hakkı'", "Sığınaklar Kurultayı’nda 'hayırseverlik' değil kadın-erkek eşitliği talebi", "Sığınak ama nasıl bir sığınak?" başlıklı yazıların yanı sıra bir çok önemli yazı ve analiz de yer alıyor.

Dosyanın konu başlığını oluşturan, "Pek tabi aşka veda" başlığının altında ise, "Feminizm ve aşkın hâl-i pür melali", "Sosyal bir ilişki biçimi olarak aşk" ve dosyayı ilgilendiren bir çok yazı daha yer alıyor.

Nükhet Sirman, Ece Kocabıçak, Leyla Kum, Gülhan Davarcı, Hande Öğüt gibi bir çok ismin, son sayıda, yazıları yer alıyor. (Demokrat Haber/BA)