Twitter'da yazdıkları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Fazı Say, Türkiye'yi terk edip Japonya'ya yerleşeceğini açıklamıştı. Fazıl Say Hürriyet’e şunları söylemişti: “Nihat Doğan, Erol Köse, Şamil Tayyar beni düşman yaptı. Bir milletvekili düşünebiliyor musunuz, "Sen kerhanede mi doğdun" diyebiliyor. Böyle bir şey başka bir demokratik ülkede olabilir mi? Ateistim deyince ya da bir Hayyam dörtlüğünü Twitter'da paylaşınca yemediğim hakaret, küfür, alay kalmadı. Tavşan dudağımla ilgili 7 bin tweet geldi. Yamuk ağızlı dediler. Bunlar çok cahilce şeyler”

 

Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fazıl Say'a ‘Ben kimsenin ülkemizden gitmesini istemiyorum’ diye seslendi.

 

Günay, “Ben Türkiye’nin turizm ve kültür işlerini koordine etmekle sorumlu bir hükümet üyesi olarak hiçbir sanatçı arkadaşımı incitici söz söylememeye özen gösteririm, gösterdim. Ancak bazı arkadaşlarımız ısrarla olumsuz şeyler söylerlerse onun değerlendirmesini de topluma bırakırım. Ben kimsenin ülkemizden gitmesini, on milyonlarca insan Türkiye'ye koşarak gelirken benim ülkemden insanların yaşayacak başka yer aramasını büyük üzüntü ile karşılarım, gerçekten ve bunun geçici bir öfke olduğuna inanmak isterim. Bir süre sonra Türkiye'den daha güzel yaşanacak bir yer olmadığını yüksek sesle söylenecek hale gelmesini, arkadaşlarımızın iç duyguları haline gelmesini arzu ederim" dedi.

 

“KES ZIRVALAMAYI!!”

Fazıl Say ise, Günay’a sabah saatlerinde Twitter’dan çok sert cevap verdi:

 

“Kultur bakani!! KES ZIRVALAMAYI!!”

 

Daha sonra Fazıl Say bir tweet daha atarak “Planladığımız şekliyle bitirilecektir, önce soruşturma, sonra 2012'de kalan konserler, sonra herkesle dostça vedalaşılacaktır. Alternatifi yoktur” dedi.

 

Bundan sonraki tweetlerinde konserleri hakkında bilgi vermeye devam etti.

 

Gökhan Soysal / Demokrat Haber İstanbul