İSTANBUL (Deniz Doğruer / ETHA)- Altın Koza Film Festivali'nde, Yılmaz Güney'in Kürtçe dublajlı ve Türkçe filmlerini göstermediği için TRT'yi eleştiren Fatoş Güney'e yanıt gecikmedi. TRT Şeş Kanal Koordinatörü Fethullah Kırşan, Yılmaz Güney filmlerine yönelik bir sansürün söz konusu olmadığını, Fatoş Güney'e ulaşamadıkları için filmleri yayınlayamadıklarını iddia etti. Kırşan, "İletişim sorununu çözdükten sonra iki yıl önce yayınlamak istediğimiz filmleri yayınlamaya başlayacağız" şeklinde konuştu.

KIRŞAN'LA TELEFONDA KONUŞMUŞ

ETHA'ya konuşan Fatoş Güney, yazılı bir başvuruda bulunmadıklarını ancak TRT'yle daha önce çeşitli görüşmeler yaptıklarını söyledi. TRT'nin "Filmleri gönderin" demesi üzerine iki defa kasetleri gönderdiklerini belirten Güney, TRT Şeş Kanal Koordinatörü'yle daha önce iki defa telefonda görüştüğünü belirtti. Güney, Kırşan'ın "Bir süre var, o sürenin sonunda olacak" şeklinde konuştuğunu aktardı.

'SİZ ARAYINCA ULAŞTINIZ'

"Fatoş Güney'i bulamıyoruz ne demek" sözleriyle TRT Şeş Kanal Koordinatörü Fethullah Kırşan'ın açıklamalarına tepki gösteren Güney, telefon numarasının bütün basında, Kültür Bakanlığı'nda, Telif Hakları'nda bulunduğunu hatırlattı, "Siz arayınca ulaştınız" dedi.

TRT Şeş'in tavrını 'bahane bulmak' olarak değerlendiren Güney, yarın TRT'ye resmi başvuru yapacaklarını söyledi.