Kazova Direnişi ile ilgili çektiği belgesel ve oynadığı oyunlarla adını duyuran Fatih Gezer 5 şarkılık albümü “Anlarlar mı?”yı dinleyicileriyle buluşturdu...

Uzun yıllarını müziğin içinde geçiren Fatih Gezer, ilk albümü ‘Anlarlar mı?’yı dinleyicisiyle buluşturdu.

Söz ve müzikleri sanatçının kendisine ait olan 5 şarkılık albümde “Şimdi”, “Söyle Canım (Düet)”, “Sendendir”, “Anlarlar mı?”, “Bu Dünyanın” yer alıyor. Her bir eserde Gezer kendine has yorumuyla dinleyenlerini bazen Yeşilçam filmlerine bazen de sanat müziğine götürüyor.

Sibel Semerci ile “Söyle Canım” adlı esere yaptığı düet, kemanın sesiyle dinleyiciyi duygusal anlara götürüyor.

Her dönemin izini taşıyan 5 şarkılık “Anlarlar mı?” albümünde ayrıca, Suat Kaya back vokal olarak destek verirken, ilk kez aynı albümde bir araya gelen Ceyhun Kaya, "Şimdi"ye klarneti, "Sendendir" adlı şarkıya da saksafonu ile eşlik etti. Düzenlemede, Piyano-Klavye, Akustik-Elektro gitarda ise Barış Yerli imzası yer alıyor...

Çektiği belgeseller ve oynadığı oyunlarla da adını duyuran Gezer’in albümü Çınar Müzik etiketiyle yayımlandı.

5 şarkılık albümle ilgili düşüncelerini sanatçı “Herkesin beklentisi 12 şarkılık bir albümdü. İşin gerçeği ben de herkes gibi 12 şarkılık bir albümün daha mantıklı olduğunu düşünüyordum fakat bir albümde 12 şarkı koymak demek şarkılarının bir kısmına yeterli ilgiyi gösteremeyeceğin anlamına geliyordu. 12 şarkıya bir sene kafa yorup bir albüm çıkarmaktansa, beş şarkıya bir sene kafa yorduk” cümleleriyle ifade ediyor.

Albümde belli bir tarzın dışına çıkan Gezer, bunu "Bakın, ben her şeyi yapabiliyorum" demek için yapmadık. Albümün içinde bir birine yakın tarzda şarkılar da var ama bir diğer şarkıyı dinlerken "bu albümde bu şarkının ne işi var?" diyebilirsiniz. İşin özü; bende olmayan bir şey yok içinde, gönül rahatlığıyla dinleyebilirsiniz” diyor.