Bu sene 10. yaşını kutlayan !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 17 Şubat’ta başlıyor.

Biletleri hızla tükenen, İstanbul’da 17-27 Şubat, Ankara’da ise 2-6 Mart tarihleri arasında düzenlenecek !f İstanbul
10. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali heyecanlandıran bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Her zaman yenilikçi ve öncü bir sinema anlayışıyla hareket eden !f İstanbul bu sene ilk defa izleyicilerini “canlı sinema” konsepti ile tanıştırıyor. Bu konsepti ilk uygulayanlardan yönetmen Sam Green “ 4 Bölümde Ütopya”adlı belgeselinde izleyicilerin önünde, müzisyenler eşliğinde imgelerle ve performanslarla bir hikaye anlatıyor. Her gösterimi tamamıyla orijinal olan bu çok özel sinema deneyimi 18 ve 20 Şubat’ta AFM Fitaş’ta !f izleyicilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

AÇILIMA DEVAM

Kürt Sineması “Açılıma Devam” bölümüyle bir kere daha festival izleyicileri ile buluşuyor. Kürtleri anlatan ilk film olan 1926 tarihli “Zare”19 Şubat günü arp ile Kürt tınılarını yayan ünlü müzisyen Tara Jaff’ın müzikleri eşliğinde çok özel bir gösterimle festivalde.

18 Şubat Cuma gecesi The Hall’da yapılacak festivalin ilk partisinde !fçiler bir araya gelecek. Horse Meat Disco serisinin yaratıcılarından Jim Stanton farklı türler arasında dolaşarak Disco’yu hiç olmadığı kadar eğlenceli yapacak. Gecenin başında Vulgar Fans !f kitlesini havaya sokarken, gecenin sonunda Barış K ayakta kalanları dans etmeye zorluyor olacak.

OSCAR ADAYLARI DA FESTİVALDE

Festivalin programında bu senenin Oskar adayı filmler de var. “İz Peşinde”, “Siyah Kuğu”, “İki Kadın Bir Erkek”, “Gerçeğin Parçaları”, “İç İşler”, “Hayvanlar Krallığı”gibi filmlerin biletleri hızla tükeniyor. Acele edin.

!f İstanbul’un en çok konuşulan beş filmi !f ²: İstanbul’dan Canlı projesi kapsamında online sinema sitesi MUBI işbirliği ile ikinci kez İstanbul ile eş zamanlı Anadolu’da ve komşu coğrafyalarda toplam 25 noktada izlenebilecek.

Etkinliğin biletleri mybilet.com üzerinden ve AFM Beyoğlu Fitaş ve AFM Caddebostan Budak gişelerinde satılıyor. Hafta içi gündüz seansları ‘gnctrkcll’liler için ‘bir bilet alana bir bilet bedava’ olacak.

Filmlerin ayrıntılı listesi için: 2011.ifistanbul.com/tr