Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM) Başkanı Kenan Aksu, Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kürtçe şarkıyla temsil etmek istediklerini belirterek, bu amaçla TRT'ye müracaat ettiklerini söyledi.

"TRT'den gelecek cevabı bekliyoruz" diyen Aksu, olumlu yanıt almaları halinde dernekten bir sanatçı aracılığıyla çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin farklı dil, din ve kültür çeşitliliğine sahip bir ülke olduğunu dile getiren Aksu, Kürtçe'nin de bu zenginliğin bir parçası olduğunu kaydetti.

TRT Genel Müdürlüğünce başvurularının olumlu görülmesi halinde Eurovision Şarkı Yarışması'na büyük bir heyecanla hazırlanacaklarını ifade eden Aksu, "Burada zaten çok zengin bir müziğimiz var. Diyarbakır kültür, medeniyet ve müziğin başkentidir. Yarışmada da çok güzel bir şarkı hazırlayacağız. Onun için hazırız. Türkiye'yi iyi temsil edeceğimize, tepkilerin olumlu olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Aksu, Kürtçe bir eserle Eurovision'a katılmanın çözüm sürecine de katkı sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi. (Bugün)