Daha önce sanatçı Mehmet Aksoylu'nun İnsanlık Anıtı adlı heykelini Başbakan'ın ucube sözleri üzerine yıktıran Kars Belediye Başkanı yine gündemde. Çünkü şehirdeki 2 heykel kırıldı.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, şehirde kırılan heykellerle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Bozkuş, kendilerinin heykel düşmanı olmadığını ve insanların yaptığı eserlere saygı duyduklarını belirtti. Bozkuş, kendilerinin kamuoyunda heykel düşmanı olarak gösterilmesine anlam veremediğini söyledi.

 

Başkan Nevzat Bozkuş, yaptığı açıklamada, "İnönü Caddesi üzerinde ozanlarımıza ait heykeller var. Bir de Gazi Ahmet Muhtar Paşa Sarayı önündeki 4 mevsim heykelleri var. Her ikisinde de heykellerimize fiziki müdahale de bulunulmuş ve bir kısım yerlerini kırmışlar. Bunun üzerine belediyemiz olarak biz ilgili yani Emniyet düzeyinde gerekli müracaatta bulunarak söz konusu olayı işleyenlerin bulunmasını ve gerekli işlemlerin yapılmasını talep ettik" dedi.

 

Heykellerin ne amaçla kırıldığını ortaya çıkarılması için Emniyet'in gerekli çalışmalara başlattığını vurgulayan Bozkuş, "Aynı günü İnönü Caddesi'ndeki ozanlarımızın heykelinin birisi Şeref Taşlıova'ya ait. Heykelin sazının bir tarafının kırıldığı tespit edildi. Bununla ilgili 10 kişi yakalandı. Bunlardan 2 tanesi ifadelerinde 'biz şakalaşıyorduk. Yaptık bizden kaynaklandı' şeklinde kendileri ifade vermişler, yine 4 mevsim heykellerimiz var. Faikbey Caddesi üzerinde Gazi Ahmet Muhtar Paşa Sarayı'nın önünde bulunuyorlar. Burada yine bizim aldığımız duyumlara göre zaten gerekli müracaatı yapmıştık. Acaba kimler yapmış diye aldığımız bilgiye göre 'fotoğraf çekilirken' ellerini dayamışlar ve o arada düşmüş kırılmış. Söylenen bu ama bununla ilgili de ilgili Emniyetimize bağlı karakol araştırma yapıyor. Bize sağlıklı bilgi verecek. Onun ötesinde herhangi bir kasıt yok. Veya farklı bir anlam içerisinde bunların oradan kırılması, kaldırılması söz konusu değil. Ama belediye olarak altını çizmek istiyorum. Suç duyurusunda bulunduk. İlgililerin faillerin bir an evvel bulunup yani hangi amaçla bunu yaptıklarının ortaya çıkmasını talep ettik. O doğrultuda Emniyet Müdürlüğümüz gerekli çalışmayı yapıyor. Bunun fazla büyütülmesinin farklı yönlere çekilmesinin de hiçbir anlamı yok çünkü sonuçta yapılan bir kültür varlıdır. Şehre verilen bir güzelliktir. Onun ötesinde bunlarla gidip uğraşmanın ilgilenmenin de hiç kimseye bir faydası yoktur" diye konuştu.

 

"SANATA KARŞI DEĞİLİZ"

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kendilerinin heykel düşmanı olarak gösterilmesinin kimseye bir şey kazandırmayacağını kaydetti. Bozkuş, daha sonra şunları söyledi:

 

"Biz kendimiz 2 tane bal ve kaşar heykelinin yapılacağını ifade ettik. Bunları yaptıracağız. Yine 2-3 gün önce Fransa'nın Ermeni tasarısı ile ulusal meclisten almış olduğu karara bağlı olarak mezalim heykelinin yapılacağını söyledik. Yani biz sanata karşı değiliz. Sanat düşmanı da değiliz. Biz hukuka saygılıyız. Her şeyden önce insan haklarına saygılıyız. Ve insanın yapmış olduğu eserlere de saygılıyız. Sanata karşı değiliz onun altını çizmek istiyorum." (netgazete)