İsyanbul Kültür Sanat Varyetesi, Emek Sineması'nın yıkılmasını engellemek için 24 Aralık'ta başlayacağı eylemi sinema önünde sabaha kadar sürdüreceğini duyurdu. Herkesi çadırıyla, uyku tulumuyla sohbete ve sessiz sinema oynamaya çağırdı.

İstanbul'daki Emek Sineması'nın yıkımının yolunu açan karardan sonra, İsyanbul Kültür Sanat Varyetesi bir açıklama yaparak Emek Sineması'nın yıkılmasına engel olmak üzere tekrar harekete geçildiğini duyurdu.

Duyuruda bu amaçla düzenlenen ilk eylemin 24 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirileceği belirtildi. Emek Sineması'nın yıkılmasına karşı çıkanlar o gün akşam saat 4'te Taksim meydanında toplanacak ve Emek Sineması'nın önüne yürüyerek basın açıklamasını okuyacak.

Basın açıklamasının ardından dağılmayacak olan grubun müzik dinleyerek, sohbet ederek, sessiz sinema oynayarak Emek Sineması'nın önünde sabahlayacağı da duyuruda vurgulandı.

"Çadırınızı, uyku tulumunuzu, battaniyenizi, çayınızı, kahvenizi ve isyanınızı alın, gelin" denilen duyuruda, "Bu bir acil durum çağrısıdır. Artık her an Emek Sineması'nda yıkım başlayabilir. Türkiye'de yargının demokrasiyi, insanları ve kentleri yapayalnız bıraktığı bugünlerde dayanışmaktan başka bir çaremiz, sokaktan başka bir mücadele alanımız yok! Parsel parsel yitirdiğimiz yaşam alanlarımıza bir yenisini eklememek, her türlü mücadelenin kamusal alanı olan Beyoğlu'nu parça parça elimizden alınmasına sessiz kalmamak için bir araya geliyoruz" denildi.


Karikatür: Cem Dinlenmiş/ Penguen

YIKIM KARARI

1 Aralık'ta, Emek Sineması'nın yıkılmasını öngören projeyle ilgili olarak Mimarlar Odası'nın açtığı davada verilen yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı.

Daha önce, 9. İstanbul İdare Mahkemesi 12.05.2010 tarihinde Emek Sineması için öngörülen projenin "uygulanması halinde telafisi güç ya da imkansız zarar doğuracak nitelikte olduğu" gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına karar vermişti. Her iki kararı veren mahkeme de aynı.

BİA