İKSV Salon’un yeni sezon konser takvimi belli oldu. Marble Sounds’dan, Fransız Enstrümantal Müzik Sanatçısı Sylvain Chauveau’ya, İrlandalı genç noise rock grubu Girl Band’dan, Amerikalı deneysel noise pop grubu Xiu Xiu’ya pek çok grup yeni yılın konser listesinde yer alıyor. Oyun Salonu kapsamında ise NT Live’ın merakla beklenen oyunları takipçileriyle buluşmaya devam edecek.

HİPNOTİK MÜZİKLER İSTANBULLULARLA

Belçikalı indie, post-rock grubu Marble Sounds, %100 Müzik kapsamında yeni sezonda Salon’a gelecek ilk gruplar arasında. Elektronik ritimler ve hang, viyolonsel, piyano, perküsyon ve fagot gibi akustik enstrümanlar çalan çok yönlü bir dörtlü Manu Delago Handmade de hipnotik müziklerini İstanbullu müzikseverlerle paylaşacak. ABD’li Seth Haley’nin synthwave projesi Com Truise ise öncesinde Partapart’ın kurucuları Can ve İlker’den oluşan Men With A Plan ile birlikte Limits Off konserleri kapsamında Salon’u ele geçirecek. Şubat ayında elektronik alt yapılı sinematik melodileriyle Fransız Enstrümantal Müzik Sanatçısı Sylvain Chauveau; Limits Off konserleri kapsamında Londralı dubstep ve synth pop ikilisi Darkstar ve Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında İzlandalı trip-hop grubu Bang Gang Salon sahnesine uğrayacak. 

SLEEP PARTY PEOPLE YENİDEN SAHNEDE

Yine geçtiğimiz yıl tavşan maskeleriyle Salon’un konuğu olan Danimarkalı Brian Batz’in dream-pop grubu Sleep Party People da Limits Off konserleri kapsamında mart ayında yeniden dinleyicilerle buluşacak. 

Geçtiğimiz yıl nisan ayında Salon’un konuğu olarak müzikseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan usta Gitarist Marc Ribot, kaçıranlar için yeni sezonda bir kez daha Salon sahnesine geliyor. New York’ta doğan Hint kökenli Piyanist ve Besteci Vijay Iyer ise müziğin ve cazın kalıplarını zorlayan solo performansıyla Salon’da olacak. Taming the Dragon ile Grammy ödüllerinde adaylığı bulunan New Yorklu caz davulcusu Mark Guiliana da dörtlüsüyle birlikte bahar aylarını Salon’da cazla dolduracak. 

OKAY TEMİZ VE ABERG  AYNI SAHNEDE

Sarp Maden, Volkan Öktem ve Alp Ersönmez’den oluşan Maden ÖktemErsönmez İstanbullu takipçilerini caza doyururken, uluslararası platformlarda saygıyla tanınan perküsyon virtüözü Okay Temiz de İsveçli Saksofon Virtüözü Lennart Åberg eşliğinde Salon’a gelerek hayranlarıyla  buluşacak. Caz Vokalisti, Besteci ve Söz Yazarı Şenay Lambaoğlu ise yeni albümü Başka Türlü Bir Şey’in tanıtım konseriyle Salon sahnesinde olacak. İstanbul doğumlu, Stokholm’de yaşayan çok yönlü Baterist, Perküsyonist 
Mehmet İkiz caz, afro-funk ve pop arasında gezinen müzikleriyle Salon’da performans sergileyecek. 

NT LİVE’IN OYUNLARI OYUN SALONU EKRANINDA 

Oyun Salonu’nu kapsamında ise her ay yepyeni bir NT Live oyunu, sinema düzeninde, pazar günleri izleyicilerle buluşmaya devam edecek. Ocak ayında Tony ödüllerinde 7 dalda adaylık kazanan ve “En İyi Yeniden Sahnelenen Tiyatro Oyunu” ödülüne layık görülen Bill Nighy ile Carey Mulligan’lı Skylight ekranlarda olacak. Şubat ayı boyunca ise bugüne dek 50 farklı ödül kazandıkları 18 yapıma ve dört TV filmine imza atan dünyaca ünlü hareket tiyatrosu topluluğu DV8’in gerçek hayat hikâayesine dayanan yeni “belgesel-tiyatro”sunun kaydı John, İstanbullu tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.