GAZETECİLER.COM - Gazete Habertürk'ten Helin Avşar HT Pazar eki için FlashTV’deki Kadere Mahkumlar'ın sunucusu ünlü şarkıcı Dilber Ay ile konuştu.

Dilber Ay, Sırrı Süreyya Önder’in yönettiği ‘Beynelmilel’ filminde de rol almıştı. İşte o söyleşiden çarpıcı bir bölüm:

Dilber Ay. Adı gerçek. Soyadıysa aslında Karakaş. Şu sıra Flash TV'de Devran İskender'le birlikte sundukları Kader Mahkûmları adlı program dillere destan oldu.

Sanal âlem Dilber Ay diye yıkılıyor. Underground bir türkücü. "Barak havasını benden iyi okuyan yok" diyerek başta İbrahimTatlıses, herkese meydan okuyor. Ama bir hayat hikâyesi var ki, okumadan önce koltuğunuza sıkı tutunun! 

SIRRI SÜREYYA'NIN SAZINI KIRDIM

Ankara'da sahne almaya başladım. O arada esmer bir genç geliyor programıma grup dışından. Kimse çağırmamış. Kim olduğunu sordum. "Talebeyim, sizin için çalacağım'' dedi. "Kimden izin aldın? Senin adın ne'' diye sordum. Sırrı Süreyya. Meğer o sıralar okuyormuş, siyasi araması varmış. Garip, yoksul bir çocuk. Ben itekleyince, elinden ince sazı düştü, kırıldı. 5 lira verdim. "Git kendine saz al, bir daha da gelme buraya. Seni döverler. Hem iyi saz çalamıyorsun'' dedim. "Bir gün öğrenirsem gelir çalarım abla'' dedi.

35 YIL SONRA FİLM YAPACAĞIZ DİYE GELDİ

Necati Akpınar, Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz Film yapacağız seninle dediler. Onlar benim süper hayranlarım. Ölüyorlar benim için. Esmer, beyefendi bir adam geldi. "Beni tanıdın mı?" dedi. Tanıyamadım. "Sazımı kırmıştın, ben Süreyya'' dedi. Gözlerim doldu. Utandım ondan.

Tanıyamadım tabii. Ama o bir Dilber Ay'ı unutamaz. Parada anlaşamıyoruz. "Herkes bedava oynuyor. Para isterim, ben Dilber Ay'ım" dedim. Az para verdiler. Sırrı Süreyya dedi ki "Sen oyna, bunun ekmeğini yiyeceksin.'' Gerçekten yedim.