Star Tv ekranlarında yayınlanan “Benim Güzel Evim'' programında yarışmacının evi gezilirken duvarda asılı Gauguin’in “Are You Jealous?” adlı eseri resimde yer alan bayanlar çıplak olduğu gerekçesi ile sansürlendi.

Çıplak olduğu gerekçesi ile sansürlenen sanat eserlerine bir yenisi daha eklendi. Star Tv ekranlarında yayınlanan “Benim Güzel Evim" programında duvarda asılı olan Gauguin’in “Are You Jealous?” adlı tablosunun sansürlenmesi izleyicinin tepkisine neden oldu. Tepkisini dile getiren G.S. isimli bir izleyici “Televizyon kanallarında dakikalarca tecavüz, dehşet, cinsellik temalı bir sürü sahne varken bu kadar masum bir durum nasıl sansürlenir aklım almıyor” dedi.

SANATA SANSÜR!
Tabloda yer alan bayanların göğüslerinin açık olduğu gerekçesi ile yayın sırasında tablonun sansürlenerek verilmesini eleştiren G.S. şikayetini şöyle dile getirdi:

“Tekrarına takılıp seyrettiğim ‘Benim Güzel Evim’ programında aklımın sınırlarını zorlayan ve hayretle kaldığım bir durumla karşılaştım. Programda bir yarışmacının evi geziliyor, her ayrıntı gözler önüne serilirken birden duvarda resim sanatının tarihinde önemli yere sahip Gauguin'in “Are You Jealous? (1892)” isimli tablosu çıkıveriyor. O da ne? Resimde tasviri yapılmış kızların göğüsleri açık olduğu için filtreleniyor. Hala inanamıyorum. Yayınlanan Türk dizilerinde göğüs dekoltesinin en güzel örnekleri gözümüze gözümüze sokulurken bunun hiçbir izahını bulamıyorum. Sanata sansür bu ülkenin özgürlüğüne sansürdür. Emeğe saygısızlıktır. Yıllarımı bu işe gönül vererek bir sürü bedel ödeyen biri olarak bünyem bunu kaldıramıyor. Ben '80 kuşağıyım, en azından sanatı, sanatçıyı anlama ve sevme fırsatım oldu. Televizyon kanallarında dakikalarca tecavüz, dehşet, cinsellik temalı bir sürü sahne varken bu kadar masum bir durum nasıl sansürlenir aklım almıyor. Yayın politikaların elden geçirilmesini dilerim. Aksi takdirde hoşgörüden uzak, her türlü suça meyil gösteren bir nesil yaratacaksınız. Vah ki ne vah.” (Vatan)