Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "Çingene Kızı" mozaiğinin 18 bin 576 çiçekle yapılmış figürü ile katıldığı Kanada'daki yarışmada birinciliği elde etti.

Gaziantep'in simgelerinden "Çingene Kızı" mozaiğinin 18 bin 576 çiçekle yapılan figürü, Kanada'da düzenlenen Mosaiculture Fuarı ve yarışmasında birinci oldu.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, dünyadaki tarihi ve kültürel eserlerin canlı bitkiler kullanmak suretiyle sergilendiği ve tanıtıldığı Montreal kentindeki Mosaicultere Fuarı'na Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de "Çingene Kızı" projesiyle katıldı. Çiçekle oluşturulan ülke sembollerinin farklı bir teknikle ziyaretçilere sunulduğu fuarda, bir hafta süren çalışmanın ardından 120 metrekare alanda 15 çeşitten 18 bin 576 çiçek kullanarak Çingene Kızı resmedildi. Figür, 30 ülkeden 50 katılımcının yer aldığı yarışmada birinci seçildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şafak Tercan, organizasyonda, dünyadaki tarihi ve kültürel eserlerin canlı bitkiler kullanmak suretiyle sergilenmesi ve tanıtılmasının amaçlandığını belirtti.



Fuara, İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle katıldıklarını aktaran Tercan şehri en iyi şekilde temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, uluslararası jüri tarafından verilen altın madalyayı almak üzere 27 Eylül'de düzenlenecek törene davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Tercan "Zaman zaman farklı ülkelerde de gerçekleştirilen bu organizasyon ülkelerin tanıtımına katkı sağladığı gibi düzenlendiği kentlere de ayrı bir hareketlilik getirmekte, bu hareketlilik neticesinde ciddi ekonomik girdiler de sağlamakta" diye konuştu.