Cihangir Aro, halk müziğinin önemli eserlerinin yanı sıra kendi bestesinin de yer aldığı ‘Yol’ albümünü dinleyicileriyle buluşturdu.

İlk albümü olan Yol’da, Anonim (Gel Gönül Gidelim Aşk Ellerine, Ey Şahin Bakışlım) eserlerin yanı sıra, Karac'oğlan (Seher Yeli), Erdal Küçükkaya (Benim Pazarımda), Medet Sönmez (Pire Bağlıyız), Erdal Kerem Özdemir (Karanlık Yollarda Kaldık), Gevheri (Bülbül), Seyyid Nesimi (Vahdet Kaynağından), Bektaş Polat (Meylim Ali’den) ve sanatçının kendisine ait olan Gül Yüzüne Hasret eserleri yer alıyor...
 
Duygu Müzik tarafından yayımlanan Yol albümü, sanatçının uzun yıllara yayılan çalışmasının sonucu olarak ortaya çıktı. İstanbul’da müzik öğretmeni olarak görev yapan Cihangir Aro, sesi ve yorumuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Çocukluğundan bu yana dinlediği türküleri, baş ucunda asılı olan curasıyla bugüne ‘Yol’ olarak taşıyor
Aranjörlüğünü Bülent Genç’in yaptığı albüm tüm müzik marketlerde yerini alırken, Cihangir Aro ustam (dayım) dediği  Medet Sönmez’den etkilendiğini dile getiriyor.

Aro, “dayım bir zakir yani cem aşığıdır.Bağlamadaki anlamlı tınılarla buluşmamı sağlayan ilk kişidir. Çocukluğumda Muhabbet serileri vardı (Arif SAĞ,Muhlis AKARSU, Yavuz TOP ve Musa EROĞLU’nun yer aldığı) Ve tabiki değerli halk ozanlarımız Mahzuni ŞERİF, Onlardan ve Aşık VEYSEL’den de ilham aldım.” diyor.
 
Albüm adı: YOL

Yapım: Duygu Müzik

Müzik yönetmeni: Bülent Genç, Cihangir Aro

Aranjör:  Bülent Genç

Bağlama, Perküsyon, Bas Gitar: Bülent Genç

Kaval, Bağlama: Cihangir Aro

Kemança: Göktuğ Çelik

Klasik Gitar, Akustik Gitar: Şeyhmus Fidan

Vokal: Ender Balkır (Seher Yeli)