CHP’li Çankaya Belediyesi sokakta Pandomim gösterimini yasakladı. Eylül ayında da Çankaya Belediyesi'ne bağlı zabıtalar, sokak sanatçılarını darp etmiş, 17 yaşındaki Pandomim gösterimi yapan Ferhat Kılıç'a "Karanfil Sokak'ta Pandomin sanatı yapmayacağına" ilişkin olarak, 26 Kasım’da taahhütname imzalatmıştı.

Çevreye rahatsızlık verdiği gerekçesiyle imzalatılan bu taahhütname sadece Karanfil Sokak’ı kapsarken,şimdi, Pandomin sanatçısı Kılıç’ın Konur Sokak ya da Yüksel Caddesi’nde sanatını icra etmesi de engelleniyor.

Kılıç ise yaptığı açıklamada, dışarıdan lise okuduğu için maddi durumunun iyi olmadığını, ancak kimseden de zorla para almadığını belirterek, uygulamadan dolayı mağdur durumda olduğunu söyledi.

El konulan teybinin de hala kendisine verilmediğini kaydeden Kılıç , "Ben yedi aydır sokakta Pandomim gösterisi yapıyorum. Kasım ayında 'sokakta sanat yapmak yasak' denilerek yasaklama emri geldi. Gösterim sırasında kullandığım teybime el koydular ardından 10 kişi gelip zorla götürdü. Ben bir hafta teybi almak için uğraştım ancak ‘taahhütnameyi imzaladıktan sonra alabilirsin’ dediler," dedi.

ÖNCE KARANFİL SOKAK'TA, SONRA İSE YÜKSEL CADDESİ VE KONUR SOKAK'TA YASAKLANDI

Kılıç, teybi almak için taahhütnameyi imzalamak zorunda kaldığını belirterek şunları söyledi:

"Bana taahhütnameyi imzalattıktan sonra 'Karanfil Sokak'a çıkman yasak' dediler. Yüksel Caddesi’ne, Konur Sokak'a çıktım oralardan da 'Pandomin yapmak yasak' diyerek kovdular. Dışarıdan lise okuyorum, mağdur durumdayım. Maddi durumum iyi değil, kimseden zorla para da almıyorum, insanlar rahatsız olsalar izlemezler ya da kendi istekleri ile para bırakmazlar. Sonrasında bir daha teybimi aldılar onu vermediler daha. Ben bir daha buraya çıkarsam ifademi almak için başka bir yere götüreceklerini söylüyorlar." (anf)