Cannes Film Festivali’nde ödül kazanmış filmler Antalya’da tekrar seyirciyle buluşacak.

Türkiye Sineması’nın 100. Yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte “Yol”, “Kış Uykusu” ve “Yaşamın Kıyısında” filmleri de gösterilecek.

Antalya’da Türkiye Sineması’nın 100. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlik kapsamında Cannes Film Festivali’nde ödül kazanmış Türkiye filmlerinden 6’sı gösterilecek.

“Yol”, “Kış Uykusu”, “Yaşamın Kıyısında”, “Uzak”, “Be-Deng-Sessiz”, “Hayırsız Ada- Chienne de Historie” filmlerinden oluşan bu bölümde aynı zamanda 2 kısa film de bulunuyor.

Yılmaz Güney’in yazıp yönettiği “Yol” filmi 1982 yılında Cannes Film Festivali’nde “Altın Palmiye”yi kazanarak Türkiye için bir ilki gerçekleştirdi.

Nuri Bilge Ceylan’ın “Uzak” filmi ise 56. Cannes Film Festivali’nden, Jüri Büyük Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu olmak üzere iki ödülle döndü. Film ardından, 39. Antalya Film Festivali’nde En İyi Film de dahil olmak üzere pek çok ödüle layık görüldü.

“Yaşamın Kıyısında” filmi, Fatih Akın’a 2007 yılında Cannes Festivali’nde En İyi Senaryo ödülünü getirdi.

Anadolu Kültür ve Sacrebleu ortak yapımı olan “Hayırsız Ada” animasyon filmi, 63’üncü Cannes Film Festivali’nde En İyi Kısa Metraj Film dalında Altın Palmiye’yi aldı.

“Be Deng- Sessiz” filmi, 65’inci Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Kısa Film Ödülü’nü kazandı.

Ve son olarak Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği “Kış Uykusu” filmi 67’inci Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’yi ikinci kez Türkiye’ye getirmiş oldu.