19. Altın Koza Film Festivali, Türkiye müziğinin önemli gruplarından Yeni Türkü’nün kuruluş ve ilk albümleri olan ‘Buğdayın Türküsü’nü gerçekleştirme hikayelerini anlatan ‘İlk Türkü: Buğdayın Türküsü’ isimli belgeselin prömiyerine ev sahipliği yapacak. 

İLK TÜRKÜ: BUĞDAYIN TÜRKÜSÜ' İLK KEZ ALTIN KOZA'DA
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 – 23 Eylül tarihleri arasında yapılacak 19. Altın Koza Film Festivali, Türkiye müziğinin önemli gruplarından Yeni Türkü'nün kuruluş ve ilk albümleri olan 'Buğdayın Türküsü'nü gerçekleştirme hikayelerini anlatan 'İlk Türkü: Buğdayın Türküsü' isimli belgeselin prömiyerine ev sahipliği yapacak. Yönetmenliğini Can Dündar'ın yaptığı belgeselle ilgili bir de bir de söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşinin arından ise, Yeni Türkü konser verecek.

Adana Büyükşehir belediyesi tarafından 17 – 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19. Altın Koza Film Festivali, yerli ve yabancı pek çok nitelikli eserin prömiyerine ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında ilk kez Adana'da gösterilecek filmlerden biri de, 'İlk Türkü:Buğdayın Türküsü'.

Türkiye müziğinin en özgün gruplarından biri olan Yeni Türkü'nün kuruluşunu ve ilk albümleri olan 'Buğdayın Türküsü'nü gerçekleştirilme hikayelerini anlatan eser, Can Dündar imzasını taşıyor. Yapımcılığını Zeyno Film'in üstlendiği, müziklerini ise Selim Atakan'ın yaptığı belgeselde, grubun yaratıcıları ve dönemin tanıkları, sadece müzik tarihimizde önemli bir yer turan bir albümün oluşum sürecine değil, ülkemizin bir döneme ışık tutuyorlar.

Filmde, Selim Atakan, Derya Köroğlu, Zerrin Atakan, Mehmet Toker, Yılmaz Aysan, Tuğrul Bayrak, Bülent Somay, Yaşar Miraç, Zülfü Livaneli, Tuncer Tercan, Murat Buket, Ayşe Tütüncü ve Hüseyin Karabey'in sözkonusu süreçle etkileşimlerine tanık oluyoruz.

Filmin 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak prömiyeri, 18 Eylül Salı günü saat 15.00'da gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılacak gösterimin ardından, saat 16.15'de Can Dündar, Derya Köroğlu ve Selim Atakan'ın konuşmacı olarak katılacağı 'Bir Grubun Doğuşu: Yeni Türkü' başlıklı söyleşi yapılacak. Saat 17.30'da ise grup sahne alacak.